>

+ شیرینی نخودچی (نان نخودچی)

من عاشق نون نخودچی ام. و از بچگی ام این مدلی بودم. به حدی که هزار بار آبروی مامانم اینها رو توی عید دیدنی ها بردم اینقدر خوردم. مامانم و بابام همیشه سهم خودشونم به من می دادند و من باز دلم می خواست.

نوروز ١٣۶۵ ما رفته بودیم شیراز و اون آخرین نوروزی بود که من ته تغاری بودم!خانه دوست بابام بودیم و من هنوز سه سالم تموم نشده بود... قبل از سال تحویل متوجه شدیم یه جعبه شیرینی نخودچی روی میزنهارخوری ه، بعد از سال تحویل بازش کردند و هر کس یه دونه خورد، شیرینی رو گذاشتند اونجا، شب که همه خوابیدند، من هی رفتم مشت مشت همه شیرینی ها رو خوردم، ردیف اول رو تموم کردم، فکر کردم دیگه نمی فهمند و تقریباً سالم ه بعد دوباره شروع کردم کمی از ردیف دوم هم خوردم، و تا فردا صبح که سری اول مهمون ها بیاد، همه شیرینی ها یواشکی توسط من خورده شده بود!! و تصور کنید من خیلی کوچولو بودم و هربار باید از صندلی بالا می رفتم، با تلاش به وسط میز می رسیدم می خوردم و فرار می کردم. صبح که مهمون ها اومدند عید دیدنی، موقع پذیرایی آبروی مامانم اینها رفت! چون من به اون کوچکی که آبرویی نداشتم!! بیچاره ها اینقدر خجالت کشیدند که شیرینی نخودچی خونه دوست بابام اینها تموم شده بود و جعبه خالی و کاغذ روغنی اش ته جعبه مونده بود روی میز!

 

حالا الانی گفته شیرینی نخودچی ! چشم! اینم شیرینی نخودچی!


 

مواد لازم:

آردنخودچی ________________________________________ ٢۵٠ گرم

کره مایع (نه آب شده) _______________________________ ١٧۵ گرم

پودر قند _________________________________________ ١٢۵ گرم

هل ساییده _______________________________________ ١ قاشق چایخوری

خلال پسته یا تخم خرفه ____________________________ برای تزیین

طرزتهیه:

والا من دو سه جا (مثلاً‌اینجا و اینجاو اینجا)‌ دیدم خیلی مقدارها متفاوت بود. روغن جامد هم نداشتم، و فکر کردم اگه بخرم مصرف نمی کنم! واسه همین بسته کوچکی کره مایع گرفتم شما اگه روغن جامد دارین کمی گرمش کنید، و بقیه کارها به همین صورت....

کره و خاکه قند (پودر قند، پودر شکر) رو باهم می زنیم تا کاملاً سفید و کرم مانند بشه. ( ممکن  کمی (در حد نوک قاشق چایخوری) زغفران آب زده اضافه کنیم)بعد هل ساییده و آرد نخودچی رو مخلوط می کنیم، بعد روی مخلوط کره و خاکه قند الک می کنیمش. من توی یه موجودی مثل نمکدان خیلی بزرگ ریختم و پاشیدم چون الک ریز نداشتم! بعد هم مخلوط می کنیم تا یه خمیر یکدستی بدست بیاد (در صورت لزوم باید از دست استفاده بشه!) بعد که خمیر این شکلی شد:

 

خمیر رو توی پلاستیک میگذاریم و می ذاریم توی یخچال تا چند ساعت (متوسط 24 ساعت) توی یخچال بمونه.

وقتی از یخچال در می آورید خمیر رو ممکنه خشک بنظر برسه، چون سرد شده کمی با دست ورز بدهید تا دمای دست کمی خمیر رو نرم کنه. بعد خمیر رو روی تخته پهن می کنیم، و با قالب ریز قالب می زنیم.(اگر قالب ریز پیدا نکردید مثل من خودتون رو هلاک نکنید تا یه چیزی پیدا کنید! در نمک پاش گاهی گزینه خوبی ه حتی می تونید به صورت لوزی ببرید، هیچ اتفاقی نمی افته! )

 

وقتی قالب زدید خمیر رو، توی سینی فر کاغذ قنادی می گذاریم، توی شیرینی ها یه خلال پسته فرو می کنیم یا تخم خرفه می ریزیم (اگه تخم خرفه ریختید واسه اینکه بهش خوب بچسبه می تونید با پشت قاشق چایخوری یه فشار کوچولو به اش بدید).

 

بعد فر رو از قبل روی 175 تا 180 درجه سانتی گراد گرم می کنیم، و به مدت 12 تا 15 دقیقه شیرینی ها رو تویش می پزیم. وقتی کاملاً پخت، دست به شیرینی ها نمی زنیم چون خیلی زود خرد می شه، بگذارید توی فر 3-4 دقیقه و بیرون فر حدود 10 دقیقه خنک بشه، وقتی دیگه سینی داغ نبود، شیرینی ها رو توی ظرف می چینیم.

نوروز خوبی داشته باشین و شیرین کام باشید.

 

نویسنده : کویریات ; ساعت ٤:٠۱ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٧/۱٢/٢۸
    پيام هاي ديگران()   لینک