>

+ سالاد الویه

یه دفعه که سالاد الویه درست کردم،‌داشتم ازش عکس می گرفتم واسه اینجا،‌پوآن می گفت دیگه سالاد الویه رو نذار،‌همه بلدند!

ولی خوب من قبلاً هم گفتم دوست دارم هر چی درست می کنم،‌ بذارم.

 

سر اینکه این غذا ایرانی ه یا خارجی کلی تو اینترنت گشتم و به نتیجه خاصی نرسیدم. مامانم اینها می گفتند که چند سال پیش مثلاً ٣٠-٣۵ سال پیش یوهویی تو تهران مد شده و قبلش نبوده. مسلماً غذای سنتی نیست. ولی اینکه از کجا اومده من همیشه فکر می کردم شبیه سالاد روس ه ولی توی اینترنت نشد ادله محکمی پیدا کنم،‌ اینجاها چیزی شبیه اش رو می فروشند ولی عین سالاد الویه ی ما نیست!


مواد لازم برای ٣ تا ۴ نفر:

مرغ پخته یا کالباس (خردشده) _____________________________ ۵٠٠ گرم

سیب زمینی __________________________________________ ۴ عدد متوسط

هویج ________________________________________________ ٣ تا ۴ عدد متوسط

تخم مرغ پخته __________________________________________٣ عدد

خیارشور _____________________________________________ ٢٠٠ گرم*

نخود فرنگی __________________________________________ نصف لیوان

آبلیمو ______________________________________________ به مقدار لازم

سس مایونز _________________________________________ حدود ١ لیوان**

جعفری خرد شده _____________________________________ ٢ قاشق غذاخوری

دم پیازچه یا پیاز کوهی خرد شده _________________________ ٢ قاشق غذاخوری

*:‌ شاید به نظر بعضی ٢٠٠ گرم خیلی زیاد باشه‌،‌ ولی من خیارشورش رو زیاد دوست دارم. کلاً همه اندازه ها سلیقه ای ه.

**: مقدار سس خیلی به ذائقه تون بستگی داره.

طرز تهیه:

سیب زمینی و تخم مرغ ها رو باهم می پزیم. هویج رو می گذاریم بپزه و در آخر کار  یه قاشق آبلیمو و شکر اضافه می کنیم و می گذاریم ٢،٣ تا جوش بزنه.  خیار شور ها رو خرد می کنیم.

حالا موقع مخلوط کردنه. یه عده ای سالاد الویه رو خیلی ریز یا حتی رنده شده دوست دارند یه عده ترجیح می دهند که موادش تویش پیدا باشه، من خیلی واسم فرقی نمی کنه ولی اولی آسون تره. پس بنابراین،‌ تخم مرغ و سیب زمینی رو رنده می کنیم. کمی از سس مایونز باهاش مخلوط می کنیم،‌ من مقداری از این مخلوط رو برای تزیین روی سالاد برداشتم و کنار گذاشتم. بعد مرغ خرد شده و هویج و خیارشور و نخودفرنگی پخته شده رو اضافه می کنیم و همه رو خوب به هم می زنیم.

حالا نوبت سس ه. من معمولاً سس مایونز رو رقیق می کنم، توی ظرف سس مخلوط کن سس مایونز می ریزیم،‌ مقادیری آبلیمو (‌ممکنه کمی مخلوط سرکه سفید و شکر هم اضافه کنیم یا یکی دو قاشق ماست) نمک و فلفل و ... سبزی ها خرد شده (جعفری و پیازچه) بعد همه رو باهم حسابی مخلوط می کنیم جوری که کاملاً‌یکدست بشه و بریده بریده نشه.

سس رو کم کم به مخلوط اضافه می کنیم و هم می زنیم. وقتی مواد کاملاً مخلوط شد با سس،‌ سالاد رو نیم ساعت توی یخچال می گذاریم تا سس به خرد مواد بره و کاملاً مزه دار بشه. بعد توی ظرف مناسب سرو می کنیم و رویش رو تزیین می کنیم.

 

 

نویسنده : کویریات ; ساعت ۱:٢۱ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٧/۱٢/۱٩
تگ ها: سالادها
    پيام هاي ديگران()   لینک