>

+ کیش ماهی آزاد دودی!smoked salmon Quiche

اعتراف می کنم زیاد مدتی نیست که فهمیدم کیش چیه! حدود ٩ ماه پیش بود،‌ با این موجود آشنا شدم. یه کم بعد ماری عزیز توی وبلاگش یه کیش خوشمزه نوشته بودند،‌که خیلی شکلش وسوسه انگیز بود ولی من خمیری که گفته بودند نداشتم!

یه بار یه بسته پودرخمیر آماده گرفتم، و نتونستم اونجوری که باید و شاید دربیارمش (کیش قارچ و کالباس بود مثلاً)، بعداً‌ها به این فکر بودم که با خمیر پیتزا امتحان کنم. وقتی رفته بودیم شیکاگو، با موجودی به نامchicago deep dish pizza آشنا شدم و فکر کردم خوب اگه من خمیر پیتزا بذارم واسه کیش دیگه یه چیزی بین کیش و دیپ دیش میشه! بعد فکر کردم خمیر بیسکویت ساده رو امتحان کنم. و آخر هم چیزی شبیه همون کار رو کردم! خیلی خوب شد! (البته یه ذره غیر تنبل خونه ای بود).

 

توضیح واسه کسانی که ممکن است ندونند کیش چیه!

چیزی مابین غذای فرانسوی و آلمانی! و همین وسطها!


موادلازم برای دو تا سه نفر:

برای خمیر کیش:

آردسفید ____________________________________٢۵٠ سی سی (یک لیوان)

کره سرد ____________________________________ ۶٠ گرم

کاکوتی* خرد شده _____________________________١ قاشق چایخوری

زرده تخم مرغ ________________________________ ١ عدد

آب سرد _____________________________________ ١ تا ٢ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای داخل کیش:

ماهی آزاد دودی ______________________________١۵٠ گرم

پنیر خامه ای ________________________________ ١٢۵ گرم ( پنیر مایع**)

تخم مرغ __________________________________٢ عدد

سس مایونز________________________________٢ قاشق غذاخوری

پیازکوهی ***_____________________________ ٢ قاشق غذاخوری (خردشده)

کاکوتی __________________________________ ١ قاشق غذاخوری

رنده پوست لیمو ترش ______________________ نصف قاشق چایخوری

*: به انگلیسی اش میشه Thyme و این شکلی ه!

**:‌توی دستور پنیر مایع گفته بود، به نظر من خامه ترش یا کرم تازه هم جایگزین خوبیه و یا پنیرخامه ای! خیلی هم بنظر من مهم نیست! میشه به دلخواه تغییر داد!

***:منظورم این بوده، من همیشه فکر می کردم اینها پیازچه است ولی توی فرهنگ لغت به تاکید نوشته که با پیازچه اشتباه نگیرید! خلاصه همین ها.

طرز تهیه:

برای خمیر:

اول کره رو تکه تکه های کوچک می کنیم و توی آرد می ریزیم. با چنگال یا وسیله مشابه سعمی می کنیم کره رو توی آرد حسابی مخلوط کنیم ( من توصیه نمی کنم که با دست این کار رو بکنید،‌چون گرمای دست باعث میشه کره آب بشه، و نهایتاً نان زیر کیش به اندازه کافی ترد نشه).

 

کاکوتی خردشده رو اضافه می کنیم. و مخلوط می کنیم. بعد هم زرده تخم مرغ رو.بعد مقداری از آب رو اضافه می کنیم و تلاش می کنیم خمیر یکدست بشه. آرد ممکن ه در وهله اول خیلی زیاد بنظر بیاد،‌ولی آب اضافه نکنید. خمیر رو ورز بدهید، تا یکدست بشه.

 

روی خمیر رو  با نایلون بهداشتی (سلفون ) بپوشانید و به مدت ٢٠ دقیقه توی یخچال بگذارید.

در این فاصله مواد داخل کیش رو می تونید آماده کنید. تخم مرغ ها رو توی ظرف می شکنیم،‌ و با چنگال بهم می زنیم‌،‌وقتی یکدست شد،‌پنیر و سس مایونز و بقیه مواد رو به جز ماهی اضافه می کنیم. ماهی آزاد دودی، معمولاً به صورت ورقه ورقه شده قابل خریدن هستش. ماهی ها رو کمی خرد می کنیم و داخل مایع می ریزیم. (کمی ماهی برای تزیین می تونید کنار بگذارید).

 

 

حالا احتمالاً خمیر آماده است. خمیر رو با وردنه روی تخته پهن می کنیم

 

و کف قالب کیش ( یا پای یا تارت یه قالب کم عمق خلاصه) رو چرب می کنیم

 

خمیر رو تویش پهن می کنیم. اگه یه ذره خراب شد اصلاً اشکالی نداره. می تونید از جاهایی که زیاد اومده، اضافه خمیر رو جدا کنید، و به جاهایی که کم اومده وسله (وصله ؟؟) کنید. با انگشت فشار بدهید تا یکدست بشه!

 

بعد یه کاغذ قنادی روی خمیر می گذاریم،‌ و روی کاغذ رو برنج خشک می ریزیم.

 

قالب رو می گذاریم توی فر، روی حرارت ٢١٠ درجه  سانتی گراد، ٢٠ دقیقه تنظیم می کنیم. بعد از اینکه ١٠ دقیقه گذشت،‌ قالب رو در می آریم،‌ کاغذ و برنج ها رو از روی خمیر بر می داریم و ١٠ دقیقه باقی مانده رو خمیر رو بدون سرپوش توی فر می گذاریم.

مواد داخل کیش رو روی خمیر می ریزیم،

و به مدت ٢٠ تا ٢۵ دقیقه روی حرارت ١٨٠ درجه سانتی گراد، طبخ می کنیم! رویش رو می تونیم با خرده های ماهی آزاد تزیین کنیم.

 

و بعد هم نوش جان!!

 

منبع

نویسنده : کویریات ; ساعت ۸:٥٩ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٧/۱٢/۸
    پيام هاي ديگران()   لینک