>

+ کوکو (کیک) ماهی fiskekake

این غذایی که این بار می نویسم یه غذای سنتی نروژه.(بخونین:‌فیسکه کاکه)

یادم می آد که دو سه روز بود وارد نروژ‌شده بودم. کلاً اون اوایل‌ عمو و خاله خیلی سعی می کردند من زود به همه چی عادت کنم،‌در عین حال خیلی بهم خوش بگذره، و تا قبل اینکه درس رو شروع کنم همه چیز جا افتاده باشه برام. و خوب همین طور هم بود و من خیلی خوب شروع کردم. ازجمله چیزهایی که همون روزهای اول من تجربه کردم بیشتر خوراکی های خاص نروژ‌بود. از جمله پنیر قهوه ای و همین کیک ماهی. fiskekake به نروژی معنی کیک ماهی میده ولی واقعاً‌ به وحشتناکی ه اسمش نیست. یادم می آد، رفته بودیم یه فروشگاه مواد غذایی،‌ عمو پرسیدند:" آشغال ماهی دوست داری؟" من گفتم من کلاً‌ماهی دوست دارم. ولی آشغال..."‌ عمو گفتند می خریم ببین دوست داری یانه. یه بسته وکیوم شده خریدند و سرد خوردیم و فهمیدم کیک ماهی بود. بد هم نبود.( این شکلی بود:)

 

واسه قهرمان کشوری که رفته بودیم مولده با بچه های شمشیربازی،‌ همون دوست شمشیربازم که متخصص انواع خوراکی ها بود و قبلاً‌ توصیفش کردم ، گفت بهترین fiskekake نروژ که به طور سنتی تهیه میشه توی این مغازه اس. نزدیک بندرگاه بود، توی نبش یه خیابون رو به آب. اگر گذرتون اون طرفها افتاد، حتماً‌ fiskekake بخورید و یاد من بکنید. ولی اگه خواستید خودتون درست کنید،‌اینجوری میشه:

 


مواد لازم:) برای دو تا سه نفر)

فیله ماهی* بدون استخوان و تیغ__________________________ ۶٠٠ گرم

پیاز _______________________________________________ ١ عدد کوچک

فلفل دلمه ای یا چیلی _________________________________ ١/۴ عدد

جوزهندی __________________________________________١/۴ قاشق چایخوری

آرد سیب زمینی___________________________________١/٢ تا ١ قاشق غذاخوری

شیر یا خامه**__________________________________ ١/۵ دسی لیتر

شوید (ترجیحاً تازه) _______________________________ ١ قاشق چایخوری

نمک و فلفل و ... _________________________________ به میزان لازم

تخم مرغ _______________________________________ در صورت لزوم.

*: مثل اینکه به طور سنتی فیله روغن ماهی کوچک،‌ هادوک؛ برای درست کردن کیک ماهی مورد استفاده قرار می گرفته، ولی من فکر کنم هر فیله بی تیغی میشه. توضیح خواهم داد.

**: شیر یا خامه یا half and half فرقی نداره به نظر من این مقدار کافیه،‌ ولی در دستور اصلی ١۵٠سی سی شیر و ۵٠ سی سی خامه آمده بود. ولی به نظر من این مقدار زیاده! حالا تصمیم با شماس!

طرز تهیه:

فیله های ماهی ها رو می تونین از شب قبل نمک بزنید، اگر هم وقت نداشتید و نکرده بودید اشکالی نداره! فیله ماهی ها رو اول حسابی روی کاغذ یا دستمال آشپزخونه حسابی خشک کنید.

 

بعد تو چرخ گوشت یا وسیله مشابه دو بار چرخ می کنیم. بعد پیاز رو خیلی ریز خرد می کنیم و حسابی با ماهی مخلوط می کنیم. (‌من یه بار ماهی رو با پیاز دوباره چرخ کردم.)

بعد آرد سیب زمینی رو می ریزیم،‌ بعد فلفل دلمه ای رو که خیلی ریز خرد کردیم حتی من پیشنهاد می کنم توی خرد کن خرد کنید که خیلی ریز بشه! بعد شوید خرد شده رو می ریزیم. و نمک و فلفلش رو اندازه می کنیم. من یه ذره پودر سیر هم اضافه کردم. مایه رو مخلوط می کنیم. بعد شیر و خامه ، رو کم کم اضافه می کنیم و هی هم می زنیم،‌دوباره یه کم ه دیگه و دوباره هم می زنیم. مراقب باشین مایه شل نشود.باید در حد مایه کوکو سفت شده باشه احیاناً‌ اگه مایه شل بود در حد نصف تخم مرغ زده شده،‌ به مایه اضافه کنید. ( این به نوع ماهی یه کم بستگی داره،‌بعضی ماهی ها ممکنه سفت تر باشه گوشتشون بعضی ها شل تر واسه همین می گم یه کم بالا پایین کنید مقدار شیر/آرد سیب زمینی و احتمالاً تخم مرغ رو تا ولو نشه کیک ها تو روغن)

بعد حدود ۵٠ گرم کره،‌با یه قاشق غذاخوری روغن رو توی ماهیتابه می ریزیم روی حرارت متوسط و با قاشق مقداری از مایع بر می داریم توی روغن پهن می کنیم، و سرخ می کنیم بعد طرف دوم.و همین طور ادامه می دهیم تا همه کوکو (کیک) ها سرخ شوند.

بعد با فلفل دلمه ای خرد شده و شوید تزیین میکنیم یا مثلاً‌ با سالاد سرو می کنیم.

توی نروژ‌من خیلی دیدم سرد می خورند یا خرد شده ی همین کیک ماهی رو با کاهو مخلوط می کنند و به عنوان یکی از اجزای سالاد می خورند که به نظر من گرمش خیلی بهتره! و شاید اون کارها با گونه آماده اش که شبیه کالباس ه مثلاً ، بد نباشه ولی خلاصه من خیلی پیشنهاد نمی کنم.

 

منبع اصلی ،‌منبع فرعی

نویسنده : کویریات ; ساعت ۱۱:۳٥ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٧/۱۱/٢٢
    پيام هاي ديگران()   لینک