>

+ کیک کره ای

توی خونه مامانم اینها که بودم و خیلی زیاد با خواهر کوچکم کیک می پختیم یه فر داشتیم که برقی بود. اجاق گاز مامانم که ماله جهیزیه شون بوده و هنوزهم خیلی خوب و سالم ه ٢ تا صفحه سرامیکی داشت که با برق کار می کرد و یه فر و جوجه گردان برقی و ۴ تا شعله گازی. خلاصه در گونه خودش عتیقه ایه! و نکته بدش این بود که درجه فر اجاق گاز به طور مزخرفی بود. نه عدد بود مثل فرهای گازی، نه به سانتی گراد بود نه به فارنهایت. خلاصه من اینقدر کیک خام و سوخته از تویش درآوردم تا نهایتاً‌ دستم اومد چی کار کنم! این کیک کره ای فکر کنم اولین کیک خیلی خوبی بود که موفق شدیم از توی اون فر کاملاً مغزپخت و خوشمزه در بیاریمش!

 


مواد لازم:

 تخم مرغ ( زرده و سفیده رو جدا می کنیم) __________________________ ۶ عدد

آرد _________________________________ ١٠ قاشق سوپخوری ( حدود ٢۵٠ گرم)

کره _______________________________________________________ ١۵٠ گرم

شکر _________________________________ ١٠ قاشق سوپخوری ( حدود ٢۵٠ گرم)

بکینگ پودر __________________________________________ ٢ قاشق مرباخوری

وانیل ________________________________________________ ١ قاشق چایخوری

در صورت تمایل :

کشمش پلویی ____________________________________ ٣ تا ۴ قاشق سوپخوری

گردوی خردشده ____________________________________٣ تا ۴ قاشق سوپخوری

دارچین و شکر _________________________________________ به میزان دلخواه

طرزتهیه:

کره رو خوب می زنیم تا نرم و لطیف بشه بعد زرده تخم مرغ ها رو با شکر و وانیل جداگانه می زنیم تا کاملاً سفت و سفید بشه بعد مخلوط رو به کره اضافه می کنیم.

سفیده تخم مرغ رو جداگانه می زنیم تا کاملاً سفید بشود.

درصورت استفاده از گردو و/یا کشمش ، بکینگ پودر و آردو گردو و کشمش را باهم کاملاً مخلوط می کنیم و آنها را داخل مایه کیک می ریزیم و کمی هم بزنید در حدی که مواد مخلوط شوند ( اگر بعد از اضافه کردن سفید تخم مرغ و آرد مواد را زیاد به هم بزنید پف کیک می خوابد).

بعد مایه کیک را در قالب مناسبی می ریزیم و در طبقه پایین فر به مدت یک ساعت روی حرارت ١٧۵ درجه سانتی گراد می گذاریم و سپس حرارت رو به 150 درجه کم می کنیم و نیم ساعت هم توی این حرارت می گذاریم بماند. بعد از فر خارج می کنیم. و از قالب بیرون می آوریم. من ترجیح می دهم رویش دارچین و شکر الک کنم ولی مخلوط دلخواه خودتان رو می توانید روی کیک بپاشید ( مثلاً پسته و خاکه قند یا...)



منبع اصلی: کتاب هنر آشپزی خانم منتظمی

 

نویسنده : کویریات ; ساعت ٥:۳٦ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٧/۱٠/٢٩
تگ ها:
    پيام هاي ديگران()   لینک