>

+ نان کشمشیRosinboller

این نان یا نمی دونم کلوچه هم درست مثل شیلینگ بلر (کلوچه یه شیلینگی) از جمله نان هایی بود که نروژی ها خیلی می خوردند. جوری که من خودم عادتم شده بود روزی یه بسته ٨ تایی از این ها رو (حالا یا کشمشی یا شکلاتی یا دارچینی) می گرفتم و با خودم مبارزه می کردم که ظرف بیش از ١ ساعت بخورمشون ولی نمی شد!

در واقع این هم شبیه همون نان شیرمال خودمون که کشمشی باشه هستش من خودم کنجد اضافه کردم و در نسخه نروژی اش کنجد نیست!

 

من دستور این نان رو از دختر کوچک دوستم میترا خانم که همه غذاها و شیرینی های نروژی رو در واقع از اونها یاد گرفتم، یاد گرفتم. وقتی به این دوست کوچولوم که داره الآن واسه خودش خانمی میشه گفتم روش رو می خوام کنجد بزنم یه جورهایی هول شده بود می گفت :"نه!!!‌  آخه روزین بلر (همین نان ها به نروژی) که کنجد نداره!!‌من گارانتی نمی کنم خوب بشه ها!!!"‌ولی خوب شد. به یاد اون خانواده مهربون می نویسم که دلم واسشون خیلی تنگ شده!


مواد لازم:

کره مارگارین ________________________________________________١٢۵ گرم

شیر __________________ ۶ دسی لیتر(ممکن است ٣ دسی لیتر شیر و ٣ دسی لیتر آب بریزیم)

مایه خمیر ___________________________________________________ ۵٠ گرم

شکر ______________________________________________________١٢۵ گرم

آرد سفید__________________________________________________ ١ کیلو گرم

کشمش _______________________________________________١٠٠ تا ٢٠٠ گرم

طرز تهیه:

کره را در دمای 37 درجه آب می کنیم و شیر را هم در دمای 37 گرم می کنیم و با هم مخلوط می کنیم. . (در صورتی که از مایه خمیر مایع استفاده می کنیم) مایه خمیر را کم کم اضافه می کنیم. درصورتی که مایه خمیر خشک باشد با آرد مخلوط می کنیم.

کمی از آرد رو کنار می گذاریم که خمیر سفت نشود بعد همه مواد خشک را با هم مخلوط می کنیم مواد خشک رو با شیر و کره قاطی می کنیم و خمیر رو در ظرفی می گذاریم و رویش رو می کشیم حدود 1 ساعت بماند.

وقتی خمیر ورآمد مثل یه سوسیس از خمیر بر می داریم و 20 تا 24 قطعه اش می کنیم  و گردالی گردالی ازش درست می کنیم.

اینجا من یه تخم مرغ رو زدم با یه قاشق شیر و با قلموی آشپزخانه روی نان ها مالیدم بعد مقداری کنجد روی نان ها ریختم.

 

 و میذاریم توی فر با دمای 225 درجه 10 تا 15 دقیقه بماند.

 

!:‌من سعی کردم متن رو زیاد تغییر ندم و همون جوری که دوست کوچولوم واسه من تعریف کرد بنویسم. که یه جورهایی حضورش اینجا حس بشه!

نویسنده : کویریات ; ساعت ٢:۳۸ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٧/۱٠/۱۳
    پيام هاي ديگران()   لینک