>

+ کوفته نخودچی ملایری

مامان من کوفته هاشون خیلی خوب میشد تو عمرم یادم نمی آد کوفته اشون وا رفته باشه و همیشه خیلی خوشمزه میشد. ولی یه مدل کوفته بود که مامانم درست نمی کردند. این کوفته رو بابام اینها درست می کنند و در واقع غذایی ملایری هستش. به شدت خوشمزه و ...!! عمه هام کلاً‌دستپختشون عالیه. و یکی از غذاهایی که من همیشه وقتی درست می کردند خوشحال میشدم واسه ما هم یه کاسه می آوردند این کوفته بود که واقعاً‌دوست داشتم.

چند مدتی بود هوس این کوفته رو کرده بودم. آرد نخودچی نداشتم. دیشب بالاخره طلسمش شکست. اول دستورش رو از عمه ام گرفتم بعد هم با نظارت اینترنتی بابا درست کردم خیلی خوشمزه شده بود. و واقعاً‌به زحمتش می ارزید. حتماً‌ حتماً‌امتحانش کنید.

 

کوفته نخودچی ملایری

یه نکته خوب: عمه من معمولاً این کوفته رو زیاد مثلاً ١٠٠ تا درست می کردند بعد از سرخ کردن می گذاشتند توی فریزر و وقتی مهمون سر زده به اشون می رسید ظرف ٣٠ دقیقه غذای خیلی خوشمزه ای آماده خوردن داشتند!


مواد لازم برای دو نفر (حدود 18 تا کوفته)

مواد لازم برای کوفته:

گوشت ___________________________________________ 125 گرم

نخود پخته ________________________________________ 125 گرم

برنج ____________________________________________ 2 قاشق غذاخوری

آرد ______________________________________________ 2 قاشق غذاخوری

پیاز متوسط ______________________________________ 2 عدد

زردچوبه و ادویه ____________________________________ به میزان لازم

تخم مرغ _________________________________________ 1 عدد

آردنخودچی _____________________________________ حدود 4 قاشق غذاخوری*

 

مواد لازم برای سس کوفته:

پیاز متوسط ______________________________________ 1 عدد

آرد _____________________________________________ 2 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی ___________________________________ 2 قاشق غذاخوری

شکر ____________________________________________ 3 قاشق غذاخوری

سرکه ___________________________________________ 3 قاشق غذاخوری

مواد لازم برای آب جداگانه کوفته ها:

اگر دوست دارید توی آب کوفته ها نون خرد کنید (ترید کردن) این رو هم باید درست کنید:

پیاز متوسط ______________________________________ 1 عدد

آرد _____________________________________________ 2 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی ___________________________________ 2 قاشق غذاخوری

شکر ____________________________________________ 3 قاشق غذاخوری

سرکه ___________________________________________ 3 قاشق غذاخوری

سیب زمینی متوسط _______________________________ 2 تا 3 عدد

لپه _____________________________________________ نصف استکان

آلو بخارا_________________________________________ ٧ تا ٨ عدد

نمک و فلفل و ادویه _________________________________ به میزان لازم

طرزتهیه:

گوشت رو با یه پیاز کوچک یا سه چهارم پیاز متوسط چرخ می کنیم.

برنج رو با نوک قاشق زردچوبه می گذاریم بپزد. نه خیلی له بشه و نه زنده باشه. بعد آبکش می کنیم و می گذاریم کاملاً آبش برود و خنک بشه.

توی ماهیتابه روغن رو داغ می کنیم و با بقیه پیاز (یه پیاز متوسط یا کمی بیشتر) پیاز داغ درست می کنیم. وقتی پیاز طلایی شد 2 قاشق آرد رو به اش اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا آرد طلایی شود و بوی خامی اش گرفته بشه ( به مخلوط حاصل برشتوک گفته می شه که توی همه غذاهای ملایری کاربرد داره تقریباً -->نگاه کنید به عدسی ملایری)نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه  به این مخلوط اضافه می کنیم و میگذاریم کاملاً سرد بشه.

نخودی که پخته کاملاً باید سرد شده باشه و خشک باشه. اگه توی آبکش کاملاً آبش نرفته بادستمال آشپزخانه خشکش کنید.

من پوست نخودها رو گرفتم به خاطر نفخش. ولی واجب نیست اینکار.

مخلوط گوشت و پیاز رو دوبار با نخودها چرخ می کنیم تا کاملاً یکدست بشه. این مخلوط رو توی کاسه مناسبی می ریزیم و برنج رو به اش اضافه می کنیم و کاملاً مخلوط می کنیم. (ممکنه لازم باشه با دست ورز دهید.) برشتوکی که درست کردیم و سرد شده کاملاً با این مخلوط قاطی می کنیم. حالا یه تخم مرغ به مایه اضافه می کنیم. و مخلوط می کنیم. حالا مایه کمی شل شده. کم کم آرد نخودچی رو اضافه می کنیم و ورزمی دهیم. بسته به اندازه تخم مرغ و... شلی و سفتی مایه متغیراست. دقت کنید مقدار آردنخودچی به اندازه ای باشه که مایه یکدست شده و به دست نچسبد.

توی ماهیتابه روغن داغ می کنیم. از مایه گلوله هایی به اندازه کمی بزرگتر از گردو برمی داریم و به شکل کره ای که کمی دو طرف آن پخ شده درست می کنیم. و در روعن سرخ می کنیم.

هر دو طرف کوفته ها رو کاملاً سرخ می کنیم تا قهوه ای رنگ شود.

 

حالا باید کوفته ها را دم کرد!

برای دم کردن کوفته باید سس کوفته رو آماده کرد.ابتدا با پیازداغ و آرد مطابق قبل برشتوک درست می کنیم. رب گوجه فرنگی به مواد اضافه می کنیم و ١.۵ تا دو لیوان آب اضافه کرده شکر و سرکه رانیز اضافه می کنیم. مقدار سرکه و شکر بستگی به ذائقه خودتون داره. طعم این کوفته باید میخوش (ملس، ترش و شیرین)‌باشه. کوفته های سرخ شده رو به آرومی توی قابلمه محتوی سسی که به آرامی داره می جوشه می چینیم جوری که سر کوفته ها کمی از آب بیرون باشه نباید آب روی کوفته ها رو بگیره. حدود ٣٠ تا ۴٠ دقیقه روی حرارت ملایم کوفته ها باید توی این سس غلیظ دم بکشند. و کوفته ها الآن آماده خوردند. کوفته ها رو توی ظرف بچینید کمی از سس روی آنها بدهید.

در صورتی که آب ترید رو هم آماده کردید مقداری از سیب زمینی و آلو کنار کوفته ها بچینید.

 

اگر دوست دارید آب جداگانه ای برای ترید داشته باشید با مواد ذکر شده برشتوک درست کرده (توی قابلمه جداگانه) و لپه ها رو می ریزیم تا بپزد بعد رب و شکر و سرکه و در مرحله آخر سیب زمینی های مکعبی خرد شده و آلو رو می ریزیم. این آب نسبتاً‌ غلیظ رو توی ظرف جداگانه برای ترید سرو کنید.

 

نویسنده : کویریات ; ساعت ٢:٢٦ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٧/۱٠/۳
    پيام هاي ديگران()   لینک