>

+ شاخ Horn

این غذایی که می خوام بنویسم رو من اولین بار همون سال اولی که رفته بودم نروژ خونه همون میترا خانمی که همه غذاهای نروژی رو ازش یادگرفتم خوردم. و چون خیلی خوشم اومد و بنظرم رسید که خیلی از پیراشکی گوشت بهتر و سالم تره از این جهت که سرخ کردنی نیست دستورش رو پرسیدم. یه دفعه دیگه تو خونه خودشون باهم درست کردیم که در واقع من کار خاصی نکردم و وردست خودشونو بچه ها وایستاده بودم تماشا.

گذشت و دیگه نشد تو خوابگاه واسه خودم درست کنم رفتم ایران و روزی که 60 -70 تا مهمون داشتیم من گفتم من می خوام یه غذای نروژی درست کنم! اولین باری که خودم به تنهایی این رو درست کردم در یه فر خانگی معمولی من 100 تا Horn درست کردم! و این یعنی 3 بار خمیر درست کردن تو بزرگترین کاسه خونمون و یه عالم بار پختنشون! ولی کلی خوب شد و همه خوششون اومد. من هم به کسی نگفتم اولین بارم بوده!!

 


مواد لازم برای نان شاخ:

خمیر پیتزا ____________________________________________ 1 واحد *

تخم مرغ _____________________________________________ 1 تا 2 عدد

شیر (درصورت تمایل)_____________________________________  1 قاشق غذاخوری

*: اگر با مقدارهای گفته شده در این پست خمیر بگیرید حدود 24 عدد شاخ در خواهید آورد.

مواد داخل شاخ:

خیلی چیزها می تونید توی این شاخ ها بریزید. چیزی که من اولین بار خوردم مخلوط گوشت چرخکرده ، تخم مرغ پخته شده رنده شده ، و جعفری بود.

توی پست دلمه قارچ 3 تا پیشنهاد دادم که همه اشون رو میشه توی هورن هم ریخت.

ولی چیزی که من اینجا استفاده کردم:

گوشت چرخکرده _________________________________________ 200 گرم

سویا __________________________________________________ 100 گرم

فلفل دلمه ای ریز خرده شده__________________________________ 1 عدد

هویج رنده شده __________________________________________ 1 عدد متوسط

پنیر پیتزای رنده شده یا پنیر چدار ورقه ای ____________________ 200 گرم یا 12 ورقه

رب گوجه فرنگی _______________________________________ 2 قاشق غذاخوری

قارچ خرد شده ________________________________________ 100 گرم

پیاز متوسط __________________________________________ 1 عدد

نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه______________________________ به میزان لازم

طرز تهیه مایه داخل شاخ ها:

سویا رو از قبل حدود یکی دو ساعت تو آب یا شیر خیس می کنیم و آبکش می کنیم با گوشت دوبار چرخ می کنیم.

پیاز رو خرد می کنیم و سرخ می کنیم مخلوط سویا و گوشت چرخکرده رو تویش می ریزیم و سرخ می کنیم زردچوبه رو اضافه می کنیم. وقتی سرخ شد فلفل دلمه ای رو بهش اضافه می کنیم بعد هم قارچ و هویج و رب رو. همه مواد کاملاً سرخ شدند، مایه آماده است.

طرز تهیه شاخ:

خمیر پیتزا رو که ور آمده به سه قسمت (چانه) تقسیم می کنیم. چانه ها رو گرد (گلوله) می کنیم. با وردنه روی تخته یا میز آشپزخانه کمی آرد می پاشیم و خمیر رو به شکل دایره بازمی کنیم. (ضخامتی حدود 3 تا 5 میلی متر). دایره رو قطری به 8 قسمت مساوی تقسیم می کنیم.

 

هر قطاع دایره یه شاخ خواهد شد.  مقداری از مایه روی قسمت پهن قطاع (دور از مرکز نزدیک به محیط قطاع) می ریزیم و مقداری پنیر رنده شده رویش می پاشیم. اگه از پنیرچدار ورقه ای استفاده می کنید به اندازه لازم نواری ازش ببرید و روی خمیر بگذارید مایه رو روی اون بریزید (به شکل نگاه کنید)

 

حالا از محیط به سمت مرکز خمیر رو لوله کنید.جوری که مواد مایه  از بغل خمیر بیرون نریزند.

 

شاخ لوله شده رو کمی از طرفین انحنا بدهید تا بیشتر شبیه شاخ (عاج) شود.پیشنهاد من اینه که برای اینکه سر خمیر باز نشود یه کاسه کوچک آب دم دست داشته باشید و یکی از انگشتهاتون که خیلی باهاش کار نمی کنید خیس کنید و نوک خمیر رو قبل از پیچیدن شاخ با انگشت کمی تر کنید که خوب سرش بچسبه و در طول پخت باز نشود.

همه شاخ ها رو به همین صورت بپیچید. بعد توی یه کاسه یک تا دو تخم مرغ رو با چنگال بزنید تا کاملاً باز شود می تونید یه قاشق شیر هم به اش اضافه کنید. بعد با قلموی آشپزخانه یا پشت قاشق روی شاخ ها بمالید.

 

هورن ها رو توی طبقه وسط فر به مدت 15 تا 20 دقیقه روی حرارت 180 درجه سانتی گراد می پزیم تا رویشان طلایی شود. و بعد نوش جان می کنیم!

 

!: میشه با کچاپ مصرف کرد شاخ ها رو.

!!: شاخ ها قابل فریز کردن هستند در این صورت کافی ه وقتی از فریزر در می آورید توی میکرو یا فر گرم کنید و بخورید.

 

نویسنده : کویریات ; ساعت ۱٢:٢٠ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٧/٩/٢٩
    پيام هاي ديگران()   لینک