>

+ سالاد ماکارونی

اینجا هی یه عالم غذای آپ نشده دارم نمی دونم کدوم رو اول بنویسم! قرعه به نام سالاد ماکارونی افتاد.

یه غذای آسون زود آماده بشو و از همه مهمتر اینکه بی قانون. هر چی دل آدم می خواد و گیر دست آدم می آد می ریزه توش و باز خوشمزه میشه.

اولین باری که سالاد ماکارونی درست کردیم سال 1368 بود. خواهر بزرگم توی کلاس های تابستونی یاد گرفته بود خیلی ساده بدون هیچی ماکارونی، سس مایونز و خیارشور! همین! بعداً ها تغییرات اساسی کرد به شرحی که آمده است!!



مواد لازم برای 4 نفر:

ماکارونی فرمی (من ریز ترجیح میدم) _______________________________ 2 لیوان

خیارشور ____________________________________________________ 300 گرم

فیله گوجه فرنگی سفت _________________________________________ 3 عدد

فلفل دلمه ای ________________________________________________ 2 عدد

دم پیازچه خرد شده ____________________________________________ 25 گرم

جعفری خرد شده ______________________________________________ 25 گرم

هویج متوسط _________________________________________________ 3 عدد

قارچ* _______________________________________________________ 250 گرم

ذرت ________________________________________________________ **

لیمو ترش __________________________________________________ 2 تا 3 عدد

شکر ________________________________________________ 1 قاشق غذاخوری

کالباس ___________________________________________________ 300 گرم

سس مایونز _____________________________________________ 400 میلی لیتر

ماست ______________________________________________ 2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و... _______________________________________ به میزان لازم

*: اگه از طعم قارچ خام خوشتون نمی آد اصلاً نریزید. من دوست دارم و می ریزم!!

**: من چون خود ماکارونی به قدر کافی نشاسته داره هیچ موقع ذرت ریختن رو پیشنهاد نمی کنم مگر چند تا دونه جهت رنگش. که من فلفل دلمه ای زرد داشتم و ریختم این رو ترجیح میدم.

***: من دیدم برخی افراد سیب زمینی پخته هم می ریزند که اصلاً پیشنهاد نمی دم چون دیگه خیلی خف می شده. ماکارونی خودش کلی سنگینه با یه عالم سس!

طرزتهیه:

اول ماکارونی رو با توجه به زمان پختی که رویش نوشته توی آب جوش می پزیم و آبکش می کنیم.

هویج رو هم می گذاریم توی آب نسبتاً کمی بپزد. جوری که آخر که پخته میشه دیگه آبی نداشته باشه. و حدود 5 دقیقه آخر پخت 1 قاشق شکر و 1 قاشق آبلیمو به اش اضافه می کنیم تا هویج های پخته مزه آب نگیره.

برای بدست آوردن فیله گوجه فرنگی گوجه فرنگی رو 4 قاچ کنید (مثل مثلاً لیمو شیرین) و با قاشق چایخوری گوشت و تخم هاشو آروم در بیاورید چیزی که باقی می مانه فیله گوجه فرنگی ه. این کار بخاطر اینه که گوجه فرنگی تو سالاد آب نیندازه و شل نشه!

خیارشور،فلفل ، قارچ ، فیله گوجه فرنگی و کالباس رو یکدست خرد کنید و در ظرف گود بزرگی بریزید. پیازچه و جعفری هم ریز خردکنید. و با مواد مخلوط کنید. ماکارونی رو کم کم می ریزیم و مخلوط می کنیم. اینکه می گم کم کم واسه اینکه بشه بدون اینکه ماکارونی ها له بشه حسابی مخلوط همگنی بدست بیاد!

می رسیم سر سس. برای سس من معمولاً توی خردکن با استفاده از تیغه مخصوص سس همه مواد رو میریزم و مخلوط می کنم که سس بریده بریده نشده. سس مایونز و ماست و آب لیمو ترش ها و نمک و فلفل و (اگه دوست داشتیم یه نمه سرکه و) ...اگه دوست داشتین سبزی خشک (مثل ریحون و نعناع یه کوچولو) با هم مخلوط می کنیم. یه مخلوط نسبتاً غلیظ ولی نه خیلی غلیظی بدست بیاد. سه چهارم سس رو با مواد مخلوط می کنیم. می گذاریم نیم ساعت تو یخچال بمانه. چون یه عالمش به خرد مواد میره. وقتی ظرف رو توی یخچال می گذارید رویش رو نایلون بهداشتی (سلفون) بکشید که سسش زردرنگ و زشت نشه. بعد درش بیاورید تو ظرفی که می خواهید سرو کنید بریزید و با بقیه سس مخلوط کنید.


!: مامان من یه کاری می کردند که اونهایی که سس مایونز واسشون چرب بود و خوب نبود راحت باشند کار خوبی هم بود. کلاً ظرف سس رو جدا می ذاشتند سر میز و سالاد ماکارونی رو با همه محتویات بدون سس هم با تزیین گوجه فرنگی و امثالهم جدا می ذاشتند که آدم های سن بالا از این قضیه خیلی استقبال می کردند.

!!: در مورد سس هرچی دلتون خواست می تونید بریزید تویش. بابام اندکی آب لبو  می ریختند که کمی صورتی رنگ بشه. من دیدم کسانی سس سویا شور می ریزند که کمی قهوه ای رنگ میشه. خلاصه همه اش خوبه و سلیقه ای ه. ولی من مایونز خالی رو پیشنهاد نمی دم خیلی خفن ه!

!!!: یه دفعه یکی کاهو (!!!) ریخته بود تو سالاد ماکارونی که اونهم بد نبود!

!!!!: من معمولاً دوست دارم شکل اکثر مواد یه تناسبی با شکل ماکارونی ها داشته باشه. مثلاً که از این لوله ای های ریز باشه همه مواد رو خلالی خرد می کنم اگه شکل خاصی داشته باشه چیزهایی رو که میشه قالب زد قالب می زنم مثل کالباس... خلاصه یه هماهنگی ای داشته باشه خوشگل تره. این دفعه ماکارونی ام خیلی ریز بود من هم همه مواد رو مکعبی ریز خرد کردم.

نویسنده : کویریات ; ساعت ۱:٥۱ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٧/٩/٤
    پيام هاي ديگران()   لینک