>

+ کیک ساده اسفنجی

من هم مثل خیلی ها اولین کیکی که تو زندگی ام پختم کیک ساده اسفنجی یا به قول نروژی ها نان شکری بود. الآن خوب این رو اصلاً نمی گم کیک. در واقع کیک ساده اسفنجی پایه خیلی از کیک های خامه دار (کیک تر) است و تفاوت این همه جور مختلف کیک فقط توی موادی است که لای کیک می ریزن و بیشتر کیک های تولد و عروسی و ... کیک ساده اسفنجی ه. اینجاها این کیک ها آماده و بریده شده هست می شه آدم از سوپر مارکت بخره و خودش تزیین کنه. ولی خوب لذت پختنش رو من از خودم بیشتر وقت ها نمی گیرم.

کیک ساده اسفنجی حتماً‌ حتماً‌نیاز به همزن داره والا خیلی سخته سفیده تخم مرغ رو سفید کردن! این تجربه ایه که من در در عنفوان کودکی کسب کردم و کیک ها لاستیکی می شد اصلاً‌ اسفنجی نمیشد و بیشتر مزه ی خاگینه می داد.


مواد لازم برای یه قالب کمر بندی ۲۶ سانتی:

تخم مرغ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۶ عدد

آرد سفید ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۶ قاشق سوپخوری

شکر ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۶ قاشق سوپخوری

بکینگ پودر ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۱.۵ قاشق چایخوری

وانیل ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ‌نوک قاشق چایخوری

 

طرز تهیه:

زرده و سفیده تخم مرغ رو جدا می کنیم. زرده ها رو با شکر و وانیل می زنیم تا سفید و کشدار بشه. سفیده رو جداگانه می زنیم (حتماْ‌ همزن رو بشویید و خشک کنید کاملاْ‌) تا سفت و سفید بشه . زرده و سفیده رو مخلوط می کنیم. آرد و بکینگ پودر رو مخلوط می کنیم و داخل مایه می ریزیم. بعد از ریختن آرد خیلی مایه رو هم نزنید. فقط در حدی که مواد مخلوط بشن.

ته قالب رو کاغذ قنادی می گذاریم و مایه رو توی قالب می ریزیم. به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه روی حرارت ۱۷۵ درجه می پزیم.

با چنگال امتحان می کنیم که کیک کاملاْ پخته باشه ( وقتی چنگال می زنید چیزی به چنگال نچسبه). بعد کیک رو می گذاریم داخل قالب خنک بشه.

 

نویسنده : کویریات ; ساعت ۱:۳۸ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٧/۸/٢
    پيام هاي ديگران()   لینک