>

+ خورشت مرغ ترش با آب پرتقال (مرغ ترش خاله خانم)

با عرض ارادت به خاله خانم و مطبخ خوبش! من این خورشت رو از اینجا دیدم وقتی کلی کم آورده بودم که دیگه چی درست کنم! توضیح اینکه شب قدر بود در اولین ماه رمضون زندگی مشترک. و چون من تا الآن که ٣ ماه زندگانی مشترک داریم با پوآن خان! غذای تکراری ندادم به همسر می خواستم یه چیز جدیدی بپزم و کلی از این خورشت خوشحال و مسرور شدم! و بیدار موندم در حین آشپزی احیا هم گرفتم!

اما چون همه مواد رو نداشتیم تو خونه باید به مایحتوی البیت توجه می کردم و چیزی می پخیدم که بشه سحری !‌واسه همین تغییرات مختصری در دستور خاله خانم دادم! ولی به نظر خودم و پوآن خیلی خوشمزه بود و به طور بی ربطی مزه ملس فسنجون می داد!


مواد لازم برای دو نفر:

سینه مرغ _________________________________________________ 1 عدد کامل

آب پرتقال _____________________________________________________ 1 لیتر

پیاز ____________________________________________________ 2 عدد متوسط

گوجه فرنگی خردشده (کنسرو)________________________________ نصف قوطی

زرشک ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ نصف استکان

سبزی معطر ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ نصف قاشق غذاخوری

آویشن ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ‌نصف قاشق چایخوری

آرد ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و زردچوبه ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ به میزان لازم

طرز تهیه:

سینه مرغ رو مکعبی خرد می کنیم تکه های نسبتاْ بزرگ (۵در ۵ سانتی). یک پیاز رو توی قابلمه سرخ می کنیم و زردچوبه به اش اضافه می کنیم. مرغ ها رو توی همون روغن و پیازداغ کمی سرخ می کنیم. به اش کاری و پودر سیر اضافه می کنیم و با ۱ لیوان آب پرتقال و مقداری آب می گذاریم بپزد.

جداگانه با پیاز دیگه پیاز داغ درست کنید. کنسرو گوجه خرد خرد شده رو داخل اون بریزید و بعد سبزی معطر و آویشن رو همراه مقداری آب پرتقال داخل گوجه فرنگی ها بریزید.

زرشک رو که قبلاْ توی آب ولرم مایل به سرد خیس کردید توی مایه بالا بریزید. آرد و با مقداری آب پرتقال مخلوط کنید و توی مایه بریزید. کمی به هم بزنید و بگذارید مایه بجوشه و یک دست بشه (۴۵ تا ۶۰ دقیقه).

از طرف دیگه وقتی مرغ ها پخت پیاز هاشو از تویش بیرون بریزید و مرغ و آب مرغ رو داخل مایه ای که آماده کردید بریزید و بگذارید چند جوش بزنه. من ترجیح دادم کمی خورشت آبدار بمونه ولی آبش غلیظ و یکدست باشه. برای اینکه طعمش ملس باشه ۱ قاشق غذاخوری شکر به اون اضافه میکنیم. در صورتی که طعم اش رو ترش دوست دارید شکر نریزید.

منم مثل خاله خانم دوست داشتم که فلفل دلمه ای بریزم تو خورشت ولی نداشتم! شما داشتید بریزید!‌نداشتینم نریزین طوری نیست!

خورشت رو با برنج سفید سرو می کنیم!

نویسنده : کویریات ; ساعت ٦:۱٥ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٧/٧/۱٩
تگ ها: پلو - خورشت
    پيام هاي ديگران()   لینک