>

+ شامی آردنخودچی (شامی شیرین)

یکی از غذاهای مورد علاقه من از بچگی شامی شیرین بود. همیشه وقتی کوچیک بودم مامانم سر صبحانه می پرسیدن امروز ناهار چی دوست دارین؟ من زودی می پرسیدم خونه این یا نیستین؟ اگه وقت دارین شامی شیرین! اگه وقت ندارین سنگ پلو! (من بچگی به عدس پلو می گفتم سنگ پلو و خیلی دوست داشتم. و تویش شکر می ریختم!)

کلاً لازم نیست برای بار چندم بگم که از بچگی غذای شیرین دوست داشتم... و واسه همین این شامی رو خیلی دوست داشتم. ولی داداشم مثلاً غذای شیرین دوست نداشت و همین غذا رو بدون طعم شیرینش می خورد. منظورم اینه که الزاماً شیرین لازم نیست باشه شامی آردنخودچی.

اما عکس های این پست... این عکس ها از اصل جنس ه. یعنی دست پخت مامانی! وقتی مامان اینها برای زایمانم اومده بودن اینجا، چند بار شامی شیرین خوردیم به خاطر دل من و یکی از اون بارها من عکس گرفتم برای تنبل خونه...


مواد لازم برای 4 نفر:

گوشت چرخکرده _______________________________500 گرم

آرد نخودچی__________________________________350 گرم

پیاز متوسط __________________________________2 عدد

جوش شیرین _________________________________نصف قاشق چایخوری

آب_________________________________________ 1 لیوان

روغن _______________________________________برای سرخ کردن به میزان لازم

زردچوبه ؛ نمک و فلفل __________________________ به میزان لازم

مواد لازم برای آب شیرین شامی (قسمت خوشمزه!):

پیاز _______________________________________1 عدد

نعناع خشک ________________________________1 قاشق غذاخوری

آب ________________________________________2 لیوان

نمک ______________________________________ به میزان دلخواه

شکر +سرکه یا آبلیمو_________________________ بسته به ذائقه*

*: میزان شکر و آبلیمو و یا سرکه بستگی به ذائقه داره من دوست دارم مقدارشون یکی باشه مثلاً دو قاشق شکر دوقاشق آبلیمو. شما خودتون بچشید ببینید ملس دوست دارین، ترش یا شیرین

 

طرزتهیه:

 پیازها رو توی گوشت رنده می کنیم و نمک و  فلفل و زردچوبه به گوشت می زنیم و مخلوط می کنیم. جوش شیرین رو تو آب حل می کنیم و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه می کنیم.

بعد آرد نخودچی رو اضافه می کنیم و حسابی ورز می دهیم.

توی تابه روغن می ریزیم و روی حرارت می ذاریم. از مایه گلوله هایی اندازه نارنگی برمیداریم کف دست گرد می کنیم بعد صاف می کنیم. و وسطش رو سوراخ می کنیم.

شامی رو می اندازیم تو روغن که سرخ بشه. (هر دو طرف شامی رو سرخ می کنیم) همین طور ادامه می دیم ...

یه ظرف آب دم دستتون باشه که دستتون رو باهاش تر کنید که راحت تر شامی از دستتون جدا بشه و توی روغن بیفته.

شامی های سرخ شده رو از روغن درمی اریم و روی دستمال می ذاریم که روغن اضافه اش چیده بشه.

حالا همین طوری می تونید شامی رو سرو کنید

ولی به نظر من قسمت آبش خیلی خوب ه!

برای آبش اول پیاز داغ درست می کنیم. و نعناع رو تویش سرخ می کنیم. آب و نمک و شکر و آبلیمو/سرکه رو اندازه می کنیم. و می گذاریم جوش بیاد.  وقتی جوش آمد، حرارت رو کم می کنیم. شامی ها رو آروم داخل آب می اندازیم و نیم ساعت زمان می دهیم که آروم تو آب بجوشه.

شامی ها رو تو ظرف می کشیم و آبش رو جداگانه داخل کاسه برای ترید سرو می کنیم.

نویسنده : کویریات ; ساعت ٢:٠٩ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٢/۳/۱٢
    پيام هاي ديگران()   لینک