>

+ رولت گوشت

رولت گوشت از اون غذاهایی ه که نسل مامان های ما هم واسه مهمونی ها درست می کردن. یه سری غذاهای غیر ایرانی هست که خیلی راحت جا افتاده بین نسل قبلی ما، از نمونه هاش میشه به سالاد الویه، پیراشکی، بیف استروگانف (غذاهای روسی) و همین رولت گوشت اشاره کرد. 

من یادم می آد وقتی بچه بودم مثلاً 10-12 سالم بود می نشستم این کتاب های آشپزی خصوصاً رزا منتظمــ ــی رو ورق می زدم و یه اسم هایی که اون موقع واسم عجیب غریب بود پیدا می کردم و هی به مامانم می گفتم اینها رو درست کنید... ولی مامانم خیلی اهل این چیزها نبود. ولی این رولت گوشت و بیف استروگانف و در بعضی مواد پنکیک و موساکا و... خیلی راحت براشون جا افتاده بودو بقیه ی خانواده و دوستان هم کمابیش همین طوری بودن و وقتی می رفتیم مهمونی یکی دو تا از این غذاها به جز غذاهای روتین سفره ها شامل زرشک پلو و باقالی پلو و حلیم بادمجون ... ، تو سفره بود.

بعد این جور غذاهای غیرایرانی، که وارد روتین پخت و پز خانواده های ایرانی شده، یه تغییراتی هم بسته به ذائقه ی اون خانواده تویشون ایجاد شده. و اکثراً هم خوشمزه ان. مثلاً اضافه کردن قارچ و فلفل دلمه ای و امثالهم به هر کدوم از غذاها... 

بنابراین ممکن ه که خیلی از شماها رولت گوشت های خوشمزه تری رو تجربه کرده باشید یا اینکه این خیلی ساده بنظرتون بیاد. ولی هدف من اینجا گفتن یه کلیتی ه ساده ای ه. بدیهی ه که میشه هر جوری آدم بخواد تغییرش بده. 

بنظرم من تا زمانی که یه چیز بریده شده رولت مانند از گوشت داشته باشیم می تونیم رولت گوشت صداش کنیم.

پس بریم برای رولت گوشت به یاد همه ی مهمونی های بزرگ بچگی ...


برای دو تا سه نفر:

برای رولت:

گوشت چرخکرده ی کم چربی (یا بی چربی) ____________________ 300 گرم

پیاز متوسط _____________________________________________ 1 عدد

سیر___________________________________________________ 2 حبه

آرد نان (آرد سوخاری) _____________________________________ 2 قاشق غذاخوری

شیر___________________________________________________ 3 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل _____________________________________________ به میزان لازم

ادویه* _________________________________________________ به میزان لازم

سبزیجات معطر خشک(درصورت تمایل)** ______________________  به میزان لازم

*: ادویه هایی که من معمولاً به گوشت اضافه می کنم: جوزهندی، دارچین، پودر سیر، پودر گشنیز، پودر میخک، گرام ماسالا... 

**: من مقداری رزماری و ریحون و پودر آویشن می ریزم معمولاً

 

برای داخل رولت:

تخم مرغ پخته ____________________________________________2 تا3 عدد

جعفری تازه ی خردشده ____________________________________ 4 تا 5 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل _____________________________________________ به میزان لازم

برای سس روی رولت:

پیاز متوسط خلالی شده ___________________________________ 1 عدد

رب گوجه فرنگی __________________________________________ 2 تا 3 قاشق غذاخوری

آب گوشت***____________________________________________ 1 تا 1.5 لیوان

آبلیمو __________________________________________________ 1 قاشق غذاخوری

فلفل سبز نگینی شده****__________________________________ نصفی

***: اگه آب گوشت نداشتین از قرص سوپ (گالینابلانکا) استفاده کنید نداشتین هم آب جوش بریزید. مهم نیست خیلی. اگه از قرص سوپ استفاده کردین نصفی کافیه. تو 1 لیوان آب جوش حلش کنید. 

****: این فلفل سبز رو می تونید حذف کنید.

برای دورچین:

هر سبزی ای که دوست دارین می تونه هویج، بروکلی، گل کلم، سیب زمینی، لوبیا سبز... باشه. بخار پز کنید یا آب پز یا تو ماکروفر بپزید. 

طرزتهیه:

پیاز رو رنده یا چرخ کنید، آبش رو بگیرین و با گوشت چرخکرده مخلوط کنید.سیر رو هم رنده یا چرخ کنید و اضافه کنید. بعد آرد نان رو تو شیر حل کنید، بذارین کمی بمونه. اگه آب داشت، آبش رو خالی کنید (مخلوط باید خمیری باشه نباید شیرش زیاد باشه). حالا مخلوط خمیری رو به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. نمک و فلفل و ادویه و سبزیجات معطر رو اضافه می کنیم و با گوشتکوب برقی یا خمیرزن خوب مخلوط می کنیم.

می تونید اگه عجله ندارین مخلوط رو بذارین کمی بمونه تا جابیفته و مزه ها برن تو هم :دی

در این فاصله چیزهایی که می خواهیم بذاریم تو رولت آماده می کنیم.

تخم مرغ ها رو پوست می کنیم

جعفری...

می شوریم و خشک می کنیم و خرد می کنیم.

بعد یه سلفون یا صفحه ی سیلیکونی روی میز کارمون پهن می کنیم و گوشت رو رویش می ذاریم

به قطر یک و نیم سانت تا دو سانت به شکل مستطیل پهن می کنیم.

حالا جعفری رو روی گوشت می ریزیم. (لبه ها رو نریزیدکه بعد که خواستین گوشت رو جمع کنید راحت باشید).

حالا تخم مرغ ها رو می چینیم روی جعفری و نمک و فلفل رویش می پاشیم. من اینجا چون رولتمون خیلی کوچیک بوده و برای خودمون دو تا درست کردم تخم مرغ ها رو نصف کردم. اگه مثلاً با نیم کیلو تا ششصد گرم گوشت رولت درست می کنید می تونید سه تا چهار تخم مرغ درسته در طول رولت بذارین. خودتون سرانگشتی حساب کنید که عرض مستطیلتون چقدر و این میشه محیط سطح مقطع رولت و باید بسته بشه. اگه خیلی کوچک ه رولتتون می تونید تخم مرغ ها رو یک چهارم هم برش بزنید.

حالا سعی می کنیم که رولت رو جمع کنیم از طول. یعنی طول مستطیل رو نگه می داریم و عرض رو لوله می کنیم درواقع. اینکه گفته بودم صفحه ی سیلیکونی یا سلفون بذارید برای اینکه به کمک این صفحه ی قابل انعطاف کار جمع کردن رولت آسون تر بشه. بعد که سرش رو بهم وصل کردیم با دست خوب درزش رو می گیریم. اصلاً نباید درزی داشته باشه. 

دوسرش رو هم خوب می بندیم.

حالا رولت رو به سینی فر منتقل می کنیم. حتماً ریزش کاغذ قنادی یا صفحه ی سیلیکونی بذارین. و می ذاریمش تو فر که از قبلاً با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم شده. و به مدت حدود یک ساعت می پزیم. من برای این رولت کوچک یک ساعت زمان دادم. اگه رولتتون بزرگتر ه زمان بیشتری بدین که مغز پخت بشه. اگه حس کردین که داره رویش زیادی برشته و خشک میشه ولی تویش هنوز نچته بیست دقیقه آخر پخت، یه تکه فویل (برگه ی آلومینیومی) رویش بکشید که رویش خشک نشه. اواخر پخت هم رولت رو برگردونید  که اون طرفش هم برشته بشه.

اگه دماسنج مخصوص داشتین چک کنید که مرکز رولت حرارتش به 77~80 درجه سانتیگراد حداقل رسیده باشه.

حالا در این فاصله که گوشت تو فر هستش برین سراغ درست کردن سس و آماده کردن دورچین ها.

پیاز ها رو که خلالی خرد کردیم (ژولین) توی روغن سرخ می کنیم.  بعد فلفل دلمه ای درصورتی که استفاده می کنید همین جا اضافه کنید. بعد رب گوجه فرنگی رو اضافه می کنیم و تفت می دیم تا بوی خامی اش گرفته بشه. آب گوشت رو اضافه می کنیم و زمان می دیم تا سسمون به جوش بیاد و غلیظ بشه.بعد از روی حرارت برمی داریمش و آبلیمو اضافه می کنیم. و ترشی اش رو اندازه می کنیم.

دورچین ها رو هم می پزیم. من از حدود 100 گرم هویج و 100 گرم بروکلی و 200 گرم سیب زمینی استفاده کردم. هر کدوم رو حدود 5 تا 7 دقیقه توی میکرو با توان 600 تا 750 وات پختم.

وقتی آماده شد رولت از توی فر در می آریم و به ظرفی که می خواهیم سرو کنیم منتقل می کنیم.

با چاقوی تیزی برش های مورب می رنیمش و رویش سس میدیم و دورچین ها رو می چینیم دورش و نوش جان می کنیم.

 

نویسنده : کویریات ; ساعت ۳:٥٦ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/٦/٤
    پيام هاي ديگران()   لینک