>

+ کوفته هویج

امروز سحر، منتظر اذان صبح بودیم، من نشسته بودم هارد قدیمی ام رو نگاه می کردم و نگاه می کردم چه عکس هایی دارم که اینجا آپ نکردم و یه سرهاشون رو کپی کردم روی هارد لپ تاپ که اینقدر تنبلی نکنم... نگاه می کردم که کلاً شاید نوع آشپزی ام عوض شده، هرچی هست تنبل خونه ای تر شده... نوع عکس گرفتن هام، و کلاً نوع زندگی مون. اون موقع شاید شیرینی جات بیشتر می پختم و خیلی به اینکه چیزی مفید باشه کمتر فکر می کردم، الآن شاید بیشتر... خلاصه این تغییر کلی تو خورد و خوراکمون و قیافه هامون و پذیرایی کردن هامون تو عکس ها پیدا بود و دیدن این تغییرات جالب بود.

حالا تصمیم گرفتم با همون کیفیتی که عکس ها هست، اگه وقت کردم این غذاهای قدیمی که بعضی هاشون تو برنامه روزانه امون کاملاً جا باز کرده و بعضی ها محدود به هوسی و مهمون داشتنی و... رو اینجا بذارم...

اما راجع به این کوفته بگم که من این کوفته رو به اسم کوفته ی هویج شنیدم، و درست کردم، خیلی ساده و سبک و بی دردسر بود. خطر وا رفتن هم نداشت. بنابراین می شد هم واسه خودمون درست کنم و هم واسه مهمون های فوری!  بعداً ها تو اینترنت کوفته ی هلو ی شیرازی رو دیدم و از دوستان شیرازیمون شنیدم.  شبیه همین کوفته است. حالا توضیح خواهم داد.

!!: تاریخ این عکس ها سی ام تیرماه 1388 بوده!


مواد لازم برای دو تا سه نفر:

گوشت چرخکرده ________________________ 250 گرم

هویج رنده شده__________________________250 گرم

پیاز متوسط _____________________________2 عدد

تخم مرغ _______________________________ 2 عدد

آردنخودچی _____________________________50 گرم

سبزی معطر ( نعناع و ترخون و ریحون، رزماری)___ روی هم 1.5 قاشق غذاخوری

روغن ______________________________ برای سرخ کردن

ادویه هایی که من اضافه می کنم:

گرد غوره _______________________________ 1 قاشق چایخوری

جوز هندی ______________________________ نصف قاشق چایخوری

گرام ماسالا ______________________________ 1 قاشق چایخوری

زردچوبه _________________________________ مقداری

نمک و فلفل ______________________________ به میزان لازم

 

مواد لازم برای سس کوفته ها:

پیاز داغ _________________________________4 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی __________________________ 2 قاشق غذاخوری

آبلیمو __________________________________ مقداری (دلخواه)

نمک و فلفل و ... __________________________ به میزان لازم

طرزتهیه:

پیاز رو رنده می کنیم و همه مواد کوفته رو باهم مخلوط می کنیم و ورز می دیم. وقتی خوب همه چی باهم مخلوط شد، از مواد هر بار به اندازه ی نارنگی برمی داریم و کف دستمون گرد می کنیم

توی روغن سرخ می کنیم.کوفته ها رو از روغن که درآوردیم روی دستمال یا توی آبکش می ذارم که روغن اضافه است گرفته بشه.

بعد برای سس کوفته، رب گوجه فرنگی رو توی پیاز داغ تفت می دیم که بوی خامی آن گرفته بشه. بعد یک و نیم تا دو لیوان آب اضافه می کنیم و می گذاریم جوش بیاد. وقتی جوش آمد حرارت رو کم می کنیم  آبلیمو رو اضافه می کنیم و کوفته ها رو توی سس می چینیم و می گذاریم چندتا قل بزنه (مثلاً حدود 15 دقیقه) بعدهم سرو می کنیم!

در مورد تفاوت این کوفته و کوفته هلو ی شیرازی، چیزی که من متوجه شدم اینه که کوفته ی هلوی شیرازی اندازه اش بزرگتر از کوفته ی هویج ه و وسطش هم آلو و پیازداغ داره، توی سسش هویج می ریزن و کلاً ملس (ترش و شیرین می کنند سسش رو). حالا تا وقتی ماه رمضون تموم نشده شاید اون مدلی درست کنم و بذارمدروغگو البته بهتر ه قول ندم! همین جوریش امروز 16 ماه رمضون ه!

نویسنده : کویریات ; ساعت ٢:٠۱ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/٥/۱٥
تگ ها:
    پيام هاي ديگران()   لینک