>

+ سوپ عدس قرمز با سماق (ترکی)

شب اول ماه رمضون بود رفتیم از مغازه ی ترکمون خرید مواد غذایی کنیم یه زنبیل پر بهمون مواد غذایی دادند مجانی به مناسبت ماه رمضون. اومدیم خونه بررسی کردیم خرما بود و چای و کنسرو نخود و... یک بسته عدس قرمز. من همیشه اینها رو می دیدیم حتی تو رستوران های ترک هم سوپ عدس با این عدس قرمزها خورده بودم ولی حقیقتش هیچ موقع فکر نکرده بودم که بخرمشون.

حالا دیگه نطلبیده اومده بود خونه. چند تا دستور این ور اون ور خوندم مدل عربی و ترکی و معمولی تو بی بی سی فود... ولی بین اینها اونی که انتخاب کردم که اول درست کنم این بود. که یکی از دستورهایی بود که زیاد تو نت آمده بود و مزه اش هم شبیه تر به همون سوپ عدسی بود که معمولاً تو رستوران های ترک می بینیم.

به هر حال سوپ سبک و خوشمزه و سریعی بود. ما افطار یه شب خوردیم و مشتری اش شدیم. و باز هم چند بار با کمی بالا پایین پختیمش شد شام سبک.


طرزتهیه برای دو تا چهار نفر:

روغن زیتون (یا کره) ______________________________3 قاشق غذاخوری

پیاز نگینی شده _________________________________1 عدد متوسط

پاپریکا (فلفل قرمز) ______________________________1 قاشق چایخوری

زیره _________________________________________ 1 قاشق چایخوری

عدس قرمز ____________________________________ 1 پیمانه

رب گوجه فرنگی ______________________________ یک و نیم قاشق غذاخوری

آب یا آب گوشت/مرغ ___________________________ 6 پیمانه

فلفل قرمز پرک (نساییده) _______________________ یک چهارم قاشق چایخوری

نعناع خشک _________________________________ یک و نیم قاشق چایخوری

سماق ______________________________________ 1 قاشق غذاخوری

طرزتهیه:

روغن یا کره رو توی قابلمه گرم می کنیم و پیاز رو تویش تفت می دهیم تا طلایی بشه.  پاپریکاو زیره و رب گوجه و فلفل قرمز پرک رو اضافه می کنیم و تفت می دهیم. (تابوی خامی رب گرفته بشه).درب ظرف رو می گذاریم واسه حدود 5 تا 7 دقیقه روی حرارت.

عدس قرمز رو اضافه می کنیم. و مخلوط می کنیم تا عدس با رب و ادویه ها مخلوط بشه.

حالا آب/ آب گوشت رو اضافه می کنیم می گذاریم عدس بپزه تا کاملاً عدس ها باز بشه (منهدم بشه :دی) (حدود نیم ساعت تا چهل دقیقه).

(می تونید توی زودپر هم درست کنید.).  حالا با گوشکوب برقی سوپ رو میکس می کنیم. میشه هم بریزیم تو مخلوط کن (البته خوب اگه دوست ندارین که همه چیز یکدست بشه می تونید این کار و حذف کنید من که به شخصه خیلی دوست دارم سوپ شکل غذای نوزاد بشه!!)

حالا اینجای کار من چند مدل دیدم یکی اینکه نعناع رو توی روغن داغ کنید و بریزید توی سوپ (همون مدل نعناع داغ خودمون و نعناع داغ رو داخل سوپ بریزید) یا همین طوری نعناع کف ساب شده رو بریزید توی سوپ.چند دقیقه (دو سه دقیقه) زمان می دهیم و سوپ رو بهم می زنیم.

سوپ رو از روی حرارت برمی داریم سماق رو اضافه می کنیم و به هم می زنیم و سرو می کنیم.

روی سوپ رو می تونیم با نعناع داغ سماق و یا نعناع تازه تزیین کنیم.

!: سوپ بعد از سرد شدن سفت می شه برای گرم کردن مجدد با مقداری آبجوش رقیقش کنید.

 

منبع اصلی

 

نویسنده : کویریات ; ساعت ۱۱:٥٦ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٧/٢٤
    پيام هاي ديگران()   لینک