>

+ نوعی کاری مرغ

امان از گرفتاری های خوب و معمولی! که نه آدم دلس می آد بهشون قُر بزنه نه اینم که میشه قُر نزنه... چون نمی ذارند آدم به کارهای دیگه اش برسه. ولی بازم خدا رو شکر که فرصتی شد یه بار دیگه بیام اینجا و پست بنویسم.

این کاری مرغ رو که می خوام بنویسم از خودم درآوردم. یعنی یه خورشت با مرغ می خواستم درست کنم هر ادویه و چیزی که خونه داشتیم ریختم تویش و سعی کردم شبیه به کاری های هندی باشه و این شد حاصل کار...


مواد لازم برای حدود  سه نفر:

برای خمیر زنجفیل و سیر:

سیر ______________________________6 حبه

زنجفیل ___________________________ 30 گرم

برای کاری:

مرغ (فیله) _________________________ 500 گرم

خمیر چیلی________________________ مقداری که همه مرغها آغشته بشه*

کره یا گی _________________________ برای سرخ کردن

تخم گشنیر ________________________ یک قاشق چایخوری

میخک _____________________________6-7 عدد

گوجه کبابی ریز (گوجه رومی) ___________ حدود 6 عدد

پیاز داغ ____________________________ 1 قاشق غذاخوری

برگ بو _____________________________ 1 عدد

پودر نارگیل __________________________4 قاشق غذاخوری

پودر کاری ___________________________ 2 قاشق غذاخوری

گردلیمو ____________________________1 قاشق چایخوری

گرد غوره ___________________________ یک چهارم قاشق چایخوری

خمیر چیلی __________________________ یک هشتم قاشق چایخوری

سیب زمینی خرد شده مکعبی ___________ 400 گرم

شیر ________________________________ حدود یک لیوان

هل و زیره ____________________________ هرکدام یک چهارم قاشق چایخوری

خامه _______________________________ 150 سی سی

ماست سفت_________________________ 2 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی ______________________ 1 قاشق چایخوری

زعفران دم کرده _______________________ 1 قاشق غذاخوری

*: من از خمیر چیلی استفاده کردم. نداشتین فلفل ها رو تخم هاشو در بیارین توی غذاساز بریزید ...

 

یعنی الآن خودم هم گرخیدم اینهمه چیز ریختم تو یه قابلمه فسقلی!!

طرزتهیه:

خوب واضح ه دیگه وقتی اینهمه مواد رو نوشتم منظورم این بوده که من اینها رو ریختم دفعه ی بعد هم که درست می کنم هرکدام رو داشتم می ریزم نداشتمم نمی ریزم.شمام همین کار رو بکنید. اصلاً غصه نخورید اگه یکی دو قلم رو نداشتین.

خوب شروع کنیم. اول خمیر زنجفیل و سیر.

این شش حبه سیر رو با زنجفیل می ریزیم تو میکسر و یه خمیر درمی آریم. اگه نداشتین می تونید سیر رو رنده کنید. زنجفیل رو ریز رنده کنید و این ها رو باهم مخلوط کنید.

مرغ ها رو مکعبی (مثلاً به ضلع2-2.5 سانتی ) خرد می کنیم. و با سس چیلی مزه دار می کنیم. (مثلاً نیم ساعت بمونه خوبه).

حالا خمیر زنجفیل-سیر و با مرغ توی گی یا کره تفت می دیم. تخم گشنیز و میخک هم همزمان با کره می ریزیم.

بعد گوجه فرنگی ها رو ریز خرد می کنیم (اگه حوصله داشتین گوجه فرنگی ها روپوست بکنید نداشتید هم بی خیال!) با مرغ تفت می دهیم.

وقتی که رنگشون خوشگل شد، پیاز داغ رو بهش اضافه می کنیم.  بعد یک لیوان آب می ریزیم رویش با برگ بو می گذاریم بپزه.

وقتی مرغ تقریباً پخت، پودر نارگیل و کاری و گرد لیمو، گرد غوره و چیلی رو می ریزیم.

بعد هم سیب زمینی ها رو که پوست کندیم و مکعبی خرد کردیم اضافه می کنیم. اگه آبش کم ه اینجا شیر یا آب یا نصف نصف مخلوط آب و شیر اضافه می کنیم. می گذاریم سیب زمینی بپزه.

بعد هل و زیره رو اضافه می کنیم.

حالا خامه و ماست و رب گوجه فرنگی و زغفران رو باهم جدا مخلوط می کنیم. کاری رو از روی حرارت برمی داریم این مخلوط رو تویش می ریزیم. و بهم می زنیم. کاری رو برمی گردونیم روی حرارت ملایم. یک دو سه تا هم می زنیم ...

دیگه آماده است. سرو می کنیم با برنج سفید.

!: ببخشید که من خیلی درست حسابی از این غذا عکس نگرفتم. فکر می کردم بیشترش بدیهی ه ولی الآن که نه ماه گذشته احساس می کنم کاش حداقل موقع سرو عکسهای بهتری می گرفتم... خلاصه به بزرگی خودتون ببخشید.

نویسنده : کویریات ; ساعت ٤:٤٦ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/٥/٢٤
    پيام هاي ديگران()   لینک