>

+ bacalhau com natas ماهی cod با خامه

این یکی از غذاهای پرتغالی ه که از روی کتابی که همکارم برایم از پرتغال آورده درست کردم. این همکارم که اهل یک شهر بندری در پرتغال معتقد ه بهترین غذاهای پرتغالی با ماهی ه. و یکی از مهمترین ماهی هایی که غذاهای خیلی متنوعی باهاش درست می کنند همین cod یا به زبون پرتغالی Bacalhau ه. که ماهی بسیار متداولی هست فکر می کنم تو کل اروپا. از قول این همکارم باید بگم که خیلی متدوال ه در پرتغال که Bacalhau رو دودی می کنند و نمک سود می کنند به طور سنتی و هنوز مردم اونجوری دوست تر دارند. حتی تو همین دستور هم Bacalhau ی دودی رو استفاده باید کرد به طور سنتی که من اینجا ندیدم (راستش خیلی هم نگشتم)‌و همین جوری با نوع غیر دودی است درست کردم.

نکته ی دیگه ای که باید در مورد این غذایی که من درست کردم بگم اینه که من دو تا دستور رو قاطی کردم و کمی بر حسب مواد موجود در منزل تغییراتی دادم ولی سعی می کنم چیزی که متداول ه رو هم در کنار کاری که خودم کردم توضیح بدم.

عکس های غذا رو به همکار پرتغالی ام نشون دادم و تأیید کرد که شبیه چیزی که باید می شده شده! ولی این رو هم اضافه کنم که پوآن مزه ی غذا رو تأیید نکرد و گفت به ذائقه اش جور نیست و ترجیح میده قلیه ماهی یا سبزی پلو با ماهی بخوره. ولی من فکر می کنم تنوع خوبه و راستش رو بخواین من این رو به سبزی پلو با ماهی ترجیح میدم.

 

برای اطلاعات بیشتر و یک گونه ی دیگه طرزتهیه می تونین اینجا رو نگاه کنید. بامزه است.


مواد لازم برای ۴ نفر:

ماهی cod دودی ______________________٧٠٠ گرم*

سیب زمینی متوسط ___________________ ۶ عدد

پیاز (ترجیحاً قرمز) ______________________ ٣ عدد

سیر ________________________________٣ حبه

خامه**______________________________ ٢٠٠ گرم

پنیر رنده شده _________________________ ٢٠٠ گرم

روغن ________________________________ برای سرخ کردن

نمک و فلفل ___________________________ به میزان لازم

رزماری ***‌____________________________ به میزان دلخواه

برای تهیه سس بشامل****:

کره __________________________________٧۵ گرم

آرد___________________________________ ١٠٠ گرم

آب باقی مانده از پختن ماهی _____________١تا ٢ لیوان

شیر ________________________________ ١.۵ لیوان

جوزهندی ___________________________ مقداری

نمک و فلفل

 

*: در دستور اصلی ۴٠٠ گرم ماهی بود و ١ کیلو میگو که من به جایش ٧٠٠ گرم ماهی استفاده کردم. و برای میگو از ١ قاشق چایخوری سس پیری پیری ( چیزی تو مایه های فلفل پرورده) استفاده شده بود که خوب من استفاده نکردم.

**: من خامه رو حذف کردم!

***:‌من این رو از خودم اضافه کردم.

****:‌ من سس بشامل رو بیشتر چشمی درست می کنم. خیلی اندازه هایی که گفتم رو به دل نگیرین! سعی کنید شما هم چشمی درست کنید. اندازه هایی که گفتم از روی همین کتاب پرتغالی گفتم. من خودم به شیوه ی خودم درست کردم.

طرزتهیه:

اگر از ماهی دودی استفاده می کنید از ٢۴ ساعت قبل ماهی رو توی آب خیس کنید و سه چهار بار آب آن رو عوض کنید تا نمکش برود.

ماهی رو توی تابه بچینید و آب بریزید رویش. من مقداری رزماری اضافه کردم. بگذارین جوش بیاد. وقتی جوش آمد از روی حرارت بردارین و بگذارین کمی خنک بشه. آبکش کنید و آبش رو نگه دارین.

 

ماهی ها رو وقتی خنک شد پوست و تیغ هاش رو بگیریدو خرد کنید و کنار بگذارین.

 

در اینجا اگه از میگو می خواهید استفاده کنید باید ٣ دقیقه با نمک و سس پیری پیری بگذارین بپزه و بعد سر و پوست میگو ها رو بگیرین و ریز خرد کنید. (همکارم گفت این توی دستور سنتی نیست. و میگو لازم نیست).

سیب زمینی ها رو نگینی خرد کنید و توی روغن سرخ کنید و کنار بگذارین.

پیازها و سیرها رو هم ریز خرد می کنیم و توی همون تابه تفت می دهیم.  حالا سیب زمینی رو اضافه کنید.

 

و ماهی رو به پیاز اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. نمک و فلفل اش رو اندازه می کنم.

 

حالا این مخلوط رو توی ظرفی که مناسب فر باشه می ریزیم. حالا می رویم سراغ سس بشامل.و می گذاریم فر هم ٢٢٠-٢٠٠ درجه سانتی گراد گرم بشه.

برای درست کردن سس بشامل کره رو آب می کنیم. از روی حرارت برمیداریم آرد رو تویش حل می کنیم و روی حرارت برمی گردونیم. آب باقی مانده از ماهی رو اضافه می کنیم. و مرتب به هم می زنیم. بعد شیر رو اضافه می کنیم. مرتب به هم می زنیم تا مخلوط یکدستی بدست بیاد. نمک و فلفل و جوزهندی اضافه می کنیم. و می گذاریم جوش بیاد. ( حرارت ملایم).

سس بشامل رو روی مخلوط ماهی و ... می ریزیم. حالا اگه می خواین خامه هم بریزید اینجا خامه رو اضافه می کنیم.

 

و روی همه اش پنیر رنده شده می ریزیم.

 

توی فر می گذاریم.  به مدت ٢٠ دقیقه حدوداً‌تا پنیرش طلایی بشه.

 

برای پذیرایی می تونید با زیتون سیاه تزیین کنید.ما با سالاد خوردیم.

 

منبع١: کتاب traditiona portuguese dishes صفحه ی ٢٨ زیر عنوانBacalhau com natas e camarão

منبع ٢:  کتابtraditional portugues cookery , english edition صفحه ی ۶۴ زیر عنوان

salt cod with cream --> توضیح:‌توی این کتاب سیب زمینی خلالی استفاده شده بود و از هویج از استفاده شده بود. در ضمن به جای پنیر از آرد سوخاری (خرده نان)‌ استفاده شده بود. برگ بو هم جز مواد لازم بود.

نویسنده : کویریات ; ساعت ۱٢:٤٢ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٩/۸/۱۳
    پيام هاي ديگران()   لینک