>

+ پای گوشت پرتغالی (امپدانempadao )

همکار ناز و مهربون پرتغالی ام (که اینجا معرفی کردمش بهتون)بعد از اینکه از پرتغال برگشت تابستون برایم دو تا کتاب آشپزی آورده که غذاهای سنتی شون رو داره. بعضی هاش خیلی هیجان انگیز ه و بعضی هاش خیلی تخم مرغ داره. یه عالم غذاهای با ماهی داره که من خیلی دوست دارم نوبت برسه به اونها و امتحان کنمشون. ولی به عنوان اولین امتحان یه غذای آسون رو درست کردم که کم و بیش شبیه به پای چوپان ه. در ترجمه انگلیسی اسم این غذا رو نوشته پای گوشت و نوشته از استان Estremadura ه که لیسبون هم داخلش قرار داره.

 


مواد لازم برای ۴ نفر:

سیب زمینی _______________________١ کیلو

گوشت گاو چرخکرده ________________ ۶٠٠ گرم

پیاز _____________________________١ عدد (درشت)

سیر ____________________________ ٢ حبه

رب گوجه فرنگی ___________________ ۴ قاشق غذاخوری

زرده تخم مرغ _____________________٢ عدد

شیر ____________________________ ١۵٠ سی سی

کره _____________________________ ٣٠ گرم

روغن زیتون ________________________ ٣ قاشق غذاخوری

برگ بو‌____________________________ ١ عدد

جوزهندی و نمک و فلفل ______________ به میزان دلخواه

طرزتهیه:

پیاز نگینی خرد می کنیم. سیر رو هم ساطوری می کنیم. توی ماهی تابه ای روغن زیتون رو گرم می کنیم و برگ بو رو داخلش می اندازیم. پیاز و سیر رو داخلش سرخ می کنیم تا طلایی بشه. گوشت چرخکرده رو به اش اضافه می کنیم تفت میدهیم تا گوشت پخته بشه. (در اینجا در دستور اصلی شـ‌   ـراب سفید اضافه کرده که من حذف کردم)‌ بعد رب گوجه فرنگی رو اضافه می کنیم و نمک و فلفل. کمی آب یا آب گوجه فرنگی اضافه کنید و بذارید بپزه تا گوشت نرم بشه.

سیب زمینی ها رو پوست می کنیم و با آب نمک می پزیم. وقتی کاملاً پخته شد (حدود ٢۵ دقیقه نیم ساعت)؛ سیب زمینی ها رو حسابی له می کنیم و کره و شیر گرم و اضافه می کنیم. نمکش رو اندازه می کنیم و جوزهندی و فلفل رو هم. خوب مخلوط می کنیم تا پوره لطیف و یکدستی بدست بیاد.

نیمی از پوره رو کف ظرف مناسب فر پهن می کنیم و رویش رو صاف می کنیم. گوشت رو رویش می ریزیم و صافش می کنیم.

 

بعد بقیه ی سیب زمینی رو روی گوشت پهن می کنیم.

 

حالا دو تا زرده تخم مرغی که داشتیم رو می زنیم و بعد روی سیب زمینی ها می دهیم. می تونین با چنگال روی سیب زمینی ها شیار درست کنید یا طرح بکشید.

بعد ظرف رو توی فر که از قبل با حرارت ٢٠٠ درجه سانتی گراد گرم کردیم به مدت ٣٠ تا ۴٠ دقیقه می پزیم تا رویش طلایی بشه. و گرم سرو می کنیم.

منبع:کتاب traditional portuguese cookery نسخه ی انگلیسی صفحه ی ۶۶.ISBN:978-989-8178-33-6

 

نویسنده : کویریات ; ساعت ۱۱:۳٩ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/٦/٢۸
    پيام هاي ديگران()   لینک