>

+ کیک تولد قشنگ و آسون با مارزپان

گفتم کیک تولدم رو خودم درست کردم! از قول پوآن هم روی کیک نوشتم و کلی خودم رو تحویل گرفتم. ولی اینکه چرا کیک با مارزپان (به قول لهجه ی من درآوردی نروژی من :ماشیپان) حکایتی است برای خودش...

چند روز دیگه میشه دو سال که من از نروژ اومدم هلند و در طی این دوسال اینقدر دنبال مارزپان گشتم و گشتم و گشتم که دیگه همکارهام موهاشون رو از دست من می کنند که مگه یه مارزپان تو زندگی چقدر مهم ه!کلافه راستش خیلی مهم نیست! من خودمم مزه اش رو اونقدرها نمی ستایم! چیزی که ستودنی است در مورد مارزپان این ه که خیلی راحت و آسون میشه کیک خوشگل درست کرد، و از اون جالب تر اینه که هر طرح و رنگی که در مخیله اتان بگنجه رو می تونید مثل خمیر بازی با مارزپان درست کنید و بذارید روی کیک و دیگران ازش لذت ببرند. خوشمزه

من اینجا هدفم آموزش طرح خاصی نیست چون خیلی اینکاره نیستم، کلاً هم خیلی حوصله تزیین ندارم! بیشتر از خوردن شیرینی لذت می برم و پختنش، تزیینش بماندواسه همه شمایی که خیلی هنرمند هستین.  هدف این پستم گفتن نکات ساده و اولیه در مورد کار با مارزپان ه.

برای کسانی که احیاناً با مارزپان آشنایی ندارند بگم که مارزپان از مخلوط خاکه قند و مغز بادام (می تونه بادام تلخ باشه) درست میشه و می تونه به عنوان شیرینی ، تزیین کیک ، یا مغز شکلات یا هوار تا کاربرد دیگه ازش استفاده بشه. مارزپان رو توی ایران احتمالاً می تونید از قنادی ها بخرید، توی نروژ و سوئد می تونید توی همه بقالی ها (سوپرمارکت ها) پیداکنید و توی هلند تقریباً نمی تونید پیدا کنید بقیه جاها مطمئن نیستم! نیشخند


مواد لازم برای کیک برای حدود 6 تا 8 نفر:

کیک ساده اسنفجی (با 6 تخم مرغ) _______________________ 1 عدد

خامه _______________________________________________ 500 گرم

شکر _______________________________________________ 5 قاشق غذاخوری

مارزپان _____________________________________________ 500 گرم*

رنگ خوراکی دلخواه ___________________________________ به میزان دلخواه**

کمپوت، میوه یا ... دلخواه برای لای کیک ___________________ بازم دلخواه***

آب قند یا آب کمپوت _________________________________ 100 سی سی****

خاکقند (پودر قند) ___________________________________ مقداری

*: معمولاً مارزپان انواع مختلفی داره که کمابیش مشابه ه. ممکن ه از 400 گرم مارزپان معمولی برای پوشاندن کیک استفاده کنید و از مارزپان مجسمه سازی برای ساختن عروسک و شکل های مختلف برای روی کیک استفاده کنید. برای قالب 30 سانتی ، حداقل به 400 گرم مارزپان احتیاج دارید.

**: من فقط از رنگ آبی استفاده کردم حدود 6 قطره.... بستگی داره پررنگ بخواهید باشه یا کمرنگ...

***: من از کمپوت هلو فقط استفاده کردم ولی گزینه های خوب دیگه، شکلات ، گردو، موز، آناناس و ... می تونه باشه. هرچی دوست دارین

****: برای تر کردن کیک. شربت، آب میوه ی شیرین، آب کمپوت یا هرچیز شبیه اون می تونه جایگزین بشه.

طرزتهیه:

کیک  اسفنجی تون رو که درست کردید بذارید به دمای اتاق برسه.

 

بعد از مقطع عرضی ببرید. (به نظر من دو تیکه کافیه اگر دوست دارین هرچی دلتون خواست می تونیدلایه اضافه کنید.)

یه ظرف یا پایه ی کیک مورد نظرتون رو آماده کنید.

 

بعد هردو لایه کیک رو با آب کمپوت تر کنید(یه ذره اش رو نگه دارین). چیزی رو که می خواهید لای کیک بریزید روی همه ی سطح یکی از نیمه های کیک بذارید.

 

حالا خامه تون رو از توی یخچال در بیاورید به ازای هر 100 میلی لیتر (100 گرم) خامه 1 قاشق غذاخوری شکر تویش بریزید و خامه رو بزنید تا فرم بگیره. مقدار خامه کمی به مقدار علاقه شما به خامه و همین طور مقدار اضافه وزن اعضای خانواده داره. اگه واسه مهمون خفنی دارین کیک درست می کنید می تونید تو مقدار خامه بخشنده تر باشید و اگر نه مثل من می تونید حداقلی مصرف کنید. (من حدود 320 میلی لیتر کلاً مصرف کردم)

حدود نیمی یا کمی کمتر از خامه رو روی میوه ها بریزید. در حالت بهتر باید بعد از تر کردن کیک مقداری خامه رویش بدهید، بعد مواد لای کیک بعد دوباره خامه. ولی در حالت حداقل خامه یکی از لایه های خامه رو به دلخواه حذف کنید!

 

حالا لایه دوم کیک رو روی این لایه قرار بدهید. سعی کنید این طرف کیک که رو به بالا قرار میگیره قسمتی باشه که موقع پخت کف قالب بوده چون معمولاً این قسمت صاف تره . ولی اگر حواستون نبود و برعکس شد اشکالی نداره.

حالا با بقیه خامه روی کیک و کناره های اون رو بپوشانید. لازم نیست خیلی وقت صرف صاف کردن خامه کنید چون مارزپان رویش رو می پوشانه و همه عیب های کار می ره زیر مارزپان. عینک ولی مطمئن بشید که همه جا خامه به اندازه کافی و به طور یکدست داره.

 

حالا کیک رو بذارین توی یخچال. تا نوبت به مارزپان برسه.

تخته کار یا میز کارتون که تمیز و خشک هست رو بردارید، رویش کمی پودرقند بپاشید،

 

مارزپان رو با وردنه گرد باز کنید. اگر مثل من قطر کیک تون 30 سانت هست، باید قطر مارزپانی که باز می کنید حداقل 35 تا 36 سانت باشه که هم روی کیک رو بپوشانه هم کناره هایش رو. به کمک چاقوی بزرگی سعی کنید که لواش مارزپانی که باز کردید رو از تخته جداکنید.

کیک رو از یخچال خارج کنید، کمی پودر قند روی خامه اش بپاشید، از همسرتون یا هر کسی که دم دست بود کمک بگیرید که سر مارزپان باز شده رو بگیره و در یک ضرب اون رو روی کیک تان قرار بدهید. اگر کسی نبود فقط ممکن ه بعد جاهای مارزپان پاره بشه، خیلی غصه نخورید چون می تونید با تزیین رویش رو بپوشانید.

حالا باید دوره های اضافی مارزپان رو با چاقو جدا کنید این کار خیلی کیف میده ، چون از صاف کردن خامه در کناره های کیک خیلی خیلی آسون تره.

 

حالا یه کیک صاف داریم که می تونیم رویش رو با خامه ، ژله ، شکلات یا باز مارزپان تزیین کنیم.

 

من ترجیح دادم تزیین ساده و سریع انجام بدم.  به حدود 100 گرم از مارزپانی رو نگه داشته بودم(از کناره ها زیاد اومده بود)، رنگ آبی اضافه کردم، و ورز دادم که رنگش یک دست بشه، بعد دوباره مارزپان رو بار کردم، و با قالب شیرینی شکل گل قالب زدم.

 

به وسیله یه مقدار از آب قند یا آب کمپوتی که کنار گذاشته بودید گل هارو با قلمو تر کنید و روی کیک هر جایی که دلتون خواست بچسبونید.

 

من بخاطر اینکه کمی از سادگی دربیادکیک ، یه قطعه مارزپان رنگ نشده برداشتم و با وردنه بار کردم، و به شکل مستطیل بریدمش (مستطیل 3 سانت × 10 سانت مثلاً) بعد کناره هایش رو لوله کردم، اینجوری:

 

این رو هم با آب قند روی کیک چسبوندم. (این قسمت رو نگه داشتم که رویش بنویسم). دیگه تزیینات نهایی، مثل نوشتن کیک و اضافه کردن پرچم گل ها رو با ژله های تیوبی انجام دادم و خیلی ساده این کیک رو تزیین کردم.

 

بعد هم جای شما خالی ...

 

 

پ.ن: جا داره از دوست خوبم میترا خانم و همسرشون علی آقا تشکر کنم که این جور چیزها رو در مورد کیک و مارزپان بهم یاد دادند.

 

 

نویسنده : کویریات ; ساعت ۱:٥۳ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٩/۳/۱۱
    پيام هاي ديگران()   لینک