>

+ chocolate ganache cakeکیک (گناش)شکلاتی ویژه!

همه دارند ماه رمضونی پست می ذارند،‌ من هی گفتم من هم بذارم نذارم... آخرش تصمیم گرفتم یه کیک شکلاتی بی ربط بذارم. چون خودم این کیک رو خیلی دوست دارم چون همه چیزش خیلی شکلاتی ه!

توضیحی در موردganache بدم که گونه ای کرم که از خامه و شکلات درست می شه برای داخل یا رویه ی کیک و شیرینی ه استفاده میشه. اصالتاً‌ فرانسوی ه. توضیحات بیشتر رو می تونید توی ویکی پدیا ببینید.

سه تا نکته ی دیگه هم اینکه معذرت می خوام واقعاً‌ اگر جواب کامنت ها رو دیر می دهم یا به وبلاگ هاتون سر نزدم یادیر به دیر سر می زنم،‌ به زودی سعی می کنم جبران کنم. به بزرگواری خودتون ببخشید.

نکته ی بعدی هم اینکه سرور عکس ها رو از پست قبل عوض کردم به نظر می رسه مشکل دیده نشدن عکس ها حل شده. امیدوارم مشکل سرور قبلی حل بشه که عکس پست های قبل هم دیده بشه.

نکته آخر خیلی التماس دعا، شب قدر و احیا و افطار و سحر کلاً همه اش ما رو از دعا فراموش نکنید.




مواد لازم:

برای نان کیک:

کره _________________________ ١٧۵ گرم

شکر ________________________ ١٧۵ گرم

تخم مرغ _____________________ ۴ عدد

آرد سفید ____________________ ٢٠٠ گرم

بکینگ پودر ___________________ ١.۵ قاشق چایخوری

پودر کاکائو ____________________ ١ قاشق غذاخوری

شکلات تخته ای پختنی*_________ ۵٠ گرم

برای تر کردن کیک:

قهوه _________________________ ١۵٠ سی سی

یا شیر کاکائو ___________________ حدود ١٠٠ سی سی

برای رویه کیک و لای کیک:

خامه ________________________ ۴۵٠ سی سی (۴.۵ دسی لیتر)

شکلات تخته ای پختنی* _________ ٣۵٠ گرم

برای تزیین:

شکلات های تزیینی یا خامه سفید

*: باز توضیح تکراری بدم که منظورم از شکلات تخته ای شکلات بدون مغز ساده هست که برای داخل کیک و شیرینی ها استفاده میشه. این شکلات دمای ذوب پایینی داره،‌ و فاقد مغز (فندوق و...) هستش.

طرزتهیه:

ابتدا کره و شکر رو باهمزن خوب می زنیم که کرم مانندبشه. تخم مرغ ها رو دانه دانه اضافه می کنیم و به هم می زنیم. شکلات تخته ای رو به روش حمام آب یا داخل میکرو آب می کنیم و می گذاریم کمی خنک بشه. بعد داخل مواد می ریزیم.مواد خشک (بکینگ پودر+آرد+پودر کاکائو) رو با هم مخلوط می کنیم و کم کم داخل مایه ی کیک می ریزیم. خیلی زیاد به هم نزنید فقط در حدی که مواد مخلوط بشوند.


مایه رو داخل قالب کمربندی شماره ٢٠که کف آن رو کاغذقنادی گذاشته ایم، می ریزیم. کیک رو روی پنجره پایین فر با حرارت ١٨٠ درجه سانتی گراد به مدت ٣۵ تا ۴٠ دقیقه می پزیم.

تا کیک داخل فر هست،‌زمان مناسبی ه واسه آماده کردن کرم روی کیک. خامه رو داخل شیر جوش متوسطی می ریزیم و روی حرارت خیلی ملایم می ذاریم تا به جوش بیاد. وقتی که خامه جوش آمد،‌ از روی حرارت برمیداریمش. شکلات تخته ای هارو که تکه تکه کرده ایم داخلش می ریزیم و به هم می زنیم که همه شکلات ها داخل خامه آب بشوند و کاملاً کرم یکدست و صافی بدست بیاد.


حالا کرم حاصله رو داخل یخچال میگذاریم تا کاملاً‌ سفت بشه. درصورتی که عجله دارید می تونید توی فریزر بگذارید.

کیکی که پخته شده رو می گذاریم توی قالب کمی سرد بشه. بعد کناره هایش رو با چاقو از قالب جدا می کنیم و کیک رو از قالب در می آوریم و کاغذ قنادی رو از زیرش جدا می کنیم. کیک رو از مقطع عرضی به دوقسمت تقسیم می کنیم.


با چنگال حفره هایی توی دو سطح درونی بدست آمده ایجادمی کنیم. و با قهوه یا شیر کاکائو کیک رو تر می کنیم.


کرم گناشمون رو که حسابی خنک و سفت شده نصف می کنیم. نیمی رو روی یکی از نیمه های کیک پخش می کنیم.


نیمه دیگه کیک رو روی آن قرار می دهیم. و بقیه کرم رو روی کیک و اطراف آن می دهیم. چاقوی بدون دندانه ای رو زیر آب داغ می گیریم بعد سریعاً با دستمال خشک می کنیم و روی کیک می کشیم تا صاف و براق بشه. در صورت لزوم این کار رو چند بار تکرار می کنیم.



بعد می تونید یا چنگال یا نوک سیخ... روی کیک طرح های قشنگ ایجاد کنید یا با خامه تزیین کنید.

دوره های کیک رو شکلات های تزیینی بچسبانید.

منبع





نویسنده : کویریات ; ساعت ٢:٢٩ ‎ب.ظ ; ۱۳۸۸/٦/۱٧
    پيام هاي ديگران()   لینک