>

+ رولت خرما

من خودم خرما خیلی دوست ندارم ولی انگار ماه رمضون بدون خرما نمیشه. واسه اینکه خرما خیلی مزه ی خرمابودنش حس نشه (حالا همه هی به من نگین تو دلتون بی سلیقه که خرما دوست نداری... خوب دوست ندارم دیگه!!) میشه یه بلاهایی سرش آورد که اونهایی که احیاناً خرمادوست ندارند بتونند بخورند. یکی از این بلاها همین رولت کوچک خرماست. من که درست کردم مهمون هامون کلی دوست داشتند. خودمم حتی دوست داشتم! شمام فرصت کردید امتحان کنید!

 


مواد لازم برای حدود ٢٠ تا ٣٠ عدد خرما:

آرد _____________________________________________ ١.۵ پیمانه

کره ____________________________________________ ٩٠گرم

پودر قند _________________________________________ یک چهارم پیمانه

زرده تخم مرغ _____________________________________ ١ عدد کوچک*

وانیل _________________________________________ یک هشتم قاشق چایخوری

شیر __________________________________________ یک چهارم پیمانه

خرما __________________________________________ بین ٢٠ تا ٣٠ عدد

گردوی خردشده _________________________________ حدود ۵٠ گرم**

دارچین _______________________________________١ قاشق غذاخوری

شکر***_________________________________________یک چهارم پیمانه

سفیده تخم مرغ ________________________________ حدوداً یک عدد****

فندوق خردشده ________________________________ کمی!*****

*: اگه زرده تخم مرغ بزرگتر باشه ممکن ه آردبیشتری مصرف بشه تا خمیر یکدست بشه.

** و *****:‌ من داخل خرما ها رو گردو گذاشتم و رویش دیگه خرده گردو نپاشیدم. می تونید خرده گردو یا فندوق یا... برای روی رولت ها به انتخاب چیزی درنظر بگیرین!

***: من از شکر قهوه ای استفاده کردم.

****:‌ برای من همون ١ عدد کافی بود. ولی بستگی به خودتون داره.

طرز تهیه:

کره و پودرقند رو می زنیم تا کرم مانند بشه. زرده تخم مرغ و وانیل رو اضافه می کنیم. و با مواد مخلوط می کنیم. بعد ازاون شیر و کم کم آرد رو اضافه می کنیم و ورز می دهیم تا خمیر یکدستی بدست بیاد و خمیرمون به دست نچسبه.

 

خرما ها رو می شوییم و روی دستمال آشپزخانه می گذاریم تا خشک بشوند. به کمک خلال دندان یا چنگال تاپاس (چنگال زیتون...) هسته های خرما رو به آرومی در می آریم که شکل خرما به هم نخوره.

 

بعد داخل هر دانه خرما یک چهارم گردو قرار می دهیم.

 

حالا خمیر رو با وردنه باز می کنیم به ضخامت نیم سانت. و نوارهای حدود ٢ سانتی متری می بریم (عرض نوار اندازه خرما باشه).

 

خمیر رو یک دور دور هر خرما می پیچیم.اضافه خمیر رو جدا می کنیم. دو سر خمیر رو با آب به هم می چسبونیم.

 

حالا داخل کاسه کوچکی سفیده تخم مرغ رو با چنگال می زنیم. داخل بشقاب لبه داری هم مخلوط دارچین و شکر و خرده فندوق (گردو) درست می کنیم.

 

دانه دانه رولت ها رو داخل سفیده تخم مرغ می زنیم (می اندازیم و در می آوریم که همه طرفش آغشته به سفیده تخم مرغ بشه) بعد داخل دارچین و شکر می غلطانیم و توی سینی فر که کف آن رو کاغذ قنادی گذاشتیم می چینیم.

 

فر رو با حرارت ٢٠٠ درجه سانتی گراد از قبل گرم می کنیم. وقتی همه خرما ها آماده شد،‌ آنها رو داخل فر با همون حرارت به مدت ٢٠ دقیقه تا نیم ساعت می پزیم. بعد از اینکه خرما ها سرد شد آنها رو داخل ظرف می چینیم و سرو می کنیم. میشه رویشون رو با پودر پسته تزیین کرد.

 

برای نگه داری خرما ها برای مدت طولانی تر آنها رو در ظرف دربسته داخل یخچال نگه داری کنید.

منبع: کتاب آشپزی سحر و افطار،‌نویسنده؟ (با همکاری ماهنامه آشپزباشی/ موسسه نشر شهر ١٣٨٧ (شابک ٩٧٨-٩۶۴-٢۶۵٧-٧٢-٨)

نویسنده : کویریات ; ساعت ٧:٢۳ ‎ب.ظ ; ۱۳۸۸/٦/۱٠
    پيام هاي ديگران()   لینک