>

+ مرغ و برنج سرخ شده با ریحان تایلندی

سحر جون که قبلاً‌ عرض کرده بودم از خواننده های خوب اینجا هستند و کم و بیش معرف حضورتون هستند،‌ پیشنهاد یه غذا تایلندی دادند. من هم دقیقاً خودم مدتی بود تو فکر یه غذاهای آسیایی از جمله همین بودم. علتشم این بودکه یه دو تا مغازه ی چینی نزدیک های خونه ما هست،‌ یکی شون خیلی بوی بدی می ده و اون یکی نه! من تصمیم گرفته بودم برم مواد عجیب غریب این مغازه کم بو رو کشف کنم،‌ و دنبال بهانه می گشتم. که خلاصه این یه شروع خوب شد!

 


مواد لازم*:( برای دو نفر)

مرغ _______________________________ حدود ۵٠٠ گرم (یک سینه مرغ کامل بدون استخوان)

برنج کته شده سرد**_________________ ٢ تا ٢.۵ پیمانه

فلفل دلمه ای _______________________ ١ عدد

سیر ______________________________ ۶ حبه

روغن _____________________________ حدود یک چهارم پیمانه

ریحان تازه خردشده***________________٢ پیمانه

چیلی تند کوچک (تایلندی)_____________ ٢ تا ۴ عدد در صورت تمایل

شکر _____________________________ ١ قاشق غذاخوری

oyster sauce_______________________ ٣ قاشق غذاخوری****

fish sauce_________________________ ٢ قاشق غذاخوری****

برای تزیین:

گشنیز تازه خردشده _________________ مقداری

خیار خرد شده _____________________ ١ عدد

*: من نسبت مواد رو نسبت به منبع اصلی تغییر دادم. در منبع اصلی ۴ پیمانه برنج برای حدود ۴۵٠ گرم تا ۶٨٠گرم مرغ بود، من احساس کردم خیلی مرغش کم میشه،‌ نسبت رو عوض کردم. بقیه مواد رو تقریباً‌بی تغییر باقی گذاشتم.

**: برنجی که در منبع اصلی اومده بودjasmin rice بود، که نسبتاً کشیده،‌ سفیدرنگ و کمی بو داره. ولی روش پخت آسیای جنوب شرقی با ما کمی تفاوت می کنه. دوست چینی من که باباش رستوران داشت آب بیشتری نسبت به اون چیزی که ما برای کته می ریزیم می ریخت، کمی نمک و بدون روغن،‌ و وقتی آبش تموم میشد برنج رو آماده خوردن می دونست،‌دیگه دم کشیدن و اینها نداشت. شما می تونید از برنج سفیدی که از روز قبل مونده هم استفاده کنید.

***‌: چیز جالبی که من توی این مغازه ی چینی نزدیک خونه پیدا کردم اینه که اینsweet basil ی که اینها می فروشند خیلی مزه اش به ریحونی که ما توی ایران می خریدیم نزدیک تر بود تا اون ریحون هایی که من همیشه از سوپرمارکت های هلندی می خریدم!

 

****: این دو تا سس از سس های پرکاربرد تایلندهستش.oyster sauce که از عصاره صدف گرفته میشه در غذاهای چینی نیزکاربرد داره. ذنگش قهوه ای تیره است و غلیظ هستش. fish sauce هم در آشپزی آسیای جنوب شرقی خیلی پرکاربردهست. وقتی من توی مغازه چینی گفتم fish sauce می خوام یه قفسه بهم نشون داد پراز شیشه های مختلف و کلی انواع مختلفی fish sauce تویش بود، که من کوچکترینش رو انتخاب کردم که از ماهیanchovy بود. به توصیه سحرجان، اگر این دوتا رو نداشتین به جای هرجفتش سویاسس بریزید.

 

وامااا

طرزتهیه:

توی یه هاون فلفل ها رو با سیر می کوبیم،‌ بعد یه وک بزرگ برمی داریم و روغن رو رویش حسابی داغ می کنیم، وقتی روغن کاملاً‌ داغ شد،‌ سیر و فلفل رو تویش می ریزیم‌،‌ و بعد مرغ رو که اندازه مکعبی با ضلع حدود ٢ سانتی خرد کردیم به اش اضافه می کنیم. و چند دقیقه با حرارت نسبتاً بالا تفت می دهیم.

 

بعد که تقریباً سرخ شد،‌ شکر و اویسترسس و فیش سس رو اضافه می کنیم و زمان می دهیم تا مرغ کاملاً‌ بپزد.

 

وقتی مرغ پخت حرارت رو کمی بالاتر می بریم و برنج رو اضافه می کنیم و هم می زنیم تا کل برنج به سس داخل وک آغشته بشه.

حالا نوبت به فلفل دلمه ای می رسه،‌ فلفل دلمه رو خلالی خرد می کنیم،‌ و داخل وک می ریزیم. و بعد ریحون رو. در دستور اصلی ریحان ها رو خرد نکرده، ولی من ترجیح دادم کمی خردشون کنم و داخل غذا بریزم. و بعد سریع وک رو از روی حرارت برمی داریم. ریحون ها نباید پخته بشه!

 

برای تزیینش از خیار خردشده و گشنیز استفاده می کنند، که خیار کمی از تندی و تیزی غذاکم کنه. که من کلاً برنج رو خیلی تند نکرده بودم. و اصلاً تزیینی نکردم!

توجه: ممکن ه فکر کنید این سس هایی که توی این غذا بکار رفته همون بوی بدغذاهای شرق آسیارو میده،‌ ولی گرچه اولش خیلی موقع پخت بوی خوبی نمی داد،‌ولی بعد یوهو خوب شد!!

منبع

نویسنده : کویریات ; ساعت ۳:۱۳ ‎ب.ظ ; ۱۳۸۸/۳/٧
    پيام هاي ديگران()   لینک