>

+ اشترودل مرغ

فکر می کنم تابستون هشتادو سه بود رفته بودیم مشهد و من تازه دیدم نان رضوی پدیده ای به عنوان اشترودل تولید کرده که به صورت گرم هم توی بعضی دکه هاش می فروشه! بعد از اون دیگه چند بار خریدیم و خوردیم و گذشت.

چند وقت پیش ها فکر کردم خودم درست کنم! فکر کنم سه چهار سال بود دیگه نخورده بودم... گرچه کلاً خیلی پدیده نیست ولی واسه تنوع خوبه. ضمناً اگه خمیرش آماده باشه غذای فوری محسوب میشه.

 

توی ویکی پدیا خوندم که این غذا گونه تغییر یافته یک شیرینی اتریشی است که خود اون شیرینی ملهم از باقلوای خودمون ه! حالا ایشالله به زودی گونه شیرینش هم درست می کنم. منتظر یه فرصتم که خمیرش رو هم درست کنم که اینجا بذارم واسه کسانی که تو ایران پیدا کردن خمیرهزارلا واسشون سخته. جالب ه بدانید معنی لغوی اشتردول که کلمه ای آلمانی ست گرداب هست!


مواد لازم برای ۶ عدد اشترودل کوچک:

خمیر هزارلا _______________________________ ۶ برگه حدود ١٠×١٠ سانتی متر

مخلوطی برای پر کردن اشترودل ها:

اینجا من خواستم مخلوط فوری و سبک و ساده ای باشه:

مرغ _____________________________________ ٣٠٠ گرم

پیاز ______________________________________ ٢ عدد (یا حتی ٣ عدد متوسط)

پودر کاری _________________________________ ١ قاشق غذاخوری (یا کمتر)

جعفری خرد شده ___________________________ ٣ قاشق غذاخوری

تخم مرغ __________________________________ ١ عدد

کنجد(درصورت تمایل)_________________________ به میزان دلخواه

طرزتهیه:

مرغ رو با یه پیاز و مقداری آب می گذاریم بپزد. بعد اون یکی پیاز(ها) رو خلالی خرد می کنیم‌،‌ باهاش پیاز داغ درست می کنیم؛‌ مرغ رو ریش ریش می کنیم،‌ توی پیاز داغ می ریزیم نمک و فلفل و کاری اضافه می کنیم.( کلاً‌مخلوط رو میشه با گوشت/ قارچ/ سوسیس و کالباس یا اسفناج و پنیر فتا درست کرد.) می گذاریم مایه خنک بشه.

  خمیرها رو از فریزر بیرون می گذاریم تا نرم شوند. (حدود ۶ دقیقه) بعد روی تخته کمی آرد می پاشیم و خمیر رو از یک طرف کمی باز میکنیم. جوری که تقریباً مستطیل ١٠×١٢ سانتی بشه.

 

به موازات عرض خمیر،‌ مقداری از مخلوط مرغ و جعفری خرد شده می ریزیم  (نزدیک به یه ضلع مستطیل)،‌

 

حالا از همون ضلع شروع می کنیم خمیر رو لوله کردن. مثل لقمه درست می کنیم. در همین حین کناره های خمیر رو جمع می کنیم.

 

جوری که دو سر خمیر که روی هم اومده، قسمت پایین باشه، اشترودل رو می گذاریم، بعد رویش رو به فاصله ١.۵ سانت شکاف های ٢.۵ سانتی با چاقو می دهیم.بعد یک تخم مرغ رو توی کاسه می زنیم،  یک قاشق غذاخوری شیر یا آب به اش اضافه می کنیم،‌ با قلمو روی اشترودل ها رو به مخلوط آب/شیر و تخم مرغ آغشته می کنیم

 

. روی اشترودل ها رو کنجدمی پاشیم. اگر خمیر گرم شده،‌ مدتی اشترودل های آماده رو توی یخچال بگذارید (حدود ١٠ تا ١۵ دقیقه).

 

فر رو با حرارت ٢٠٠ درجه سانتی گراد گرم می کنیم،  اشترودل ها رو به مدت ٢۵ تا ٣٠ دقیقه می پزیم. تا رویشون طلایی بشه.

 

 

*: می تونید اگه یه ورقه بزرگ خمیر داشتین به جای اشترودل های کوچک یه اشترودل بزرگ درست کنید.

نویسنده : کویریات ; ساعت ۱٢:٠٧ ‎ب.ظ ; ۱۳۸۸/٢/٢۸
    پيام هاي ديگران()   لینک