>

+ حلیم گندم

سالهاست اینجا نیومدم انگار باوجودی که همیشه اینجا دفتریادداشت آشپزی خودم باقی مونده و امیدوارم بمونه. من تنبل خونه ام رو دوست دارم ولی مهلت تنبلی کردنی نیست...

تصمیم گرفتم به عنوان پست بازگشت به تنبل خونه حلیم رو بنویسم. حلیم برای من یعنی هزار خاطره بچگی... یعنی تاسوعا، عاشورا نذری... یعنی دیگ های بزرگ و گوسفندهای منتظر، شب های بیدار، حیاط، پارو، آبگردون... حلیم خیلی برای ما و خانواده بزرگتر ما معنی متفاوتی داره.

در منطقه غرب حلیم یکی از رایج ترین نذری هاست. ملایر از این مساله مستثنی نیست. و من هم پدرم اهل ملایر بودن و از قدیم پدربزرگم و بعد عموم (هر دو رو خدا رحمت کنه) نذر حلیم داشتن. این بود که یه پروژه همکاری تو خونه مادربزرگم اینها همیشه در اوایل محرم برقرار بود. از دستارکردن گندم و خریدن گوسفند و کشتنش و ... بگیر تا خود شب تاسوعا که هی آب رو باید بزنی بزنی تا حلیم بشه. در منطقه ی بابام اینها ، برخلاف تهران (و احتمالاً خیلی جاهای دیگه) حلیم رو با گندم درست نمی کنن بلکه با بلغور گندم درست می کنن. این تفاوت عمده حلیم ماست.  تفاوت دیگه در نحوه ریختن گوشت ه که اون رو تو طرزتهیه توضیح خواهم داد.

...
طرز تهیه
نویسنده : کویریات ; ساعت ٤:٠٢ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٥/٤/۱٦
    پيام هاي ديگران()   لینک