>

+ قهوه ی سنتی اتیوپیایی

در آستانه ی سال نوی اتیوپیایی (فردا اولین روز سال 2004 اتیوپیایی ه) دلم نیومد این قهوه ای که همکار اتیوپیایی ام توی خونه ما درست کرد رو اینجا نذارم.

من شخصاً از اتیوپی چیز زیادی نمی دونستم بجز دو چیز: یکی اینکه وقتی پیامبر نامه نوشت داد ببرن حبشه پادشاهشون که مسیحی بود اجازه ی تبلیغ اسلام رو اونجا داد و دوم اینکه بلال حبشی از اونجا بود. والسلام!

تا اینکه وقتی دو سال پیش همزمان با دو اتیوپیایی آشنا شدم(نگاه کنید به اینجا). یکی مسلمان و یکی مسیحی که اولی خیلی ساکت و دومی خیلی شلوغ و شاد بود. و باهاشون حرف زدم و ... و راجع به کشورشون و سنت هاشون بیشتر شنیدم. اینکه تقویم و گاه شماری خاص خودشون دارند. اینکه ساعت شبانه روزشون روز و شب دوازده ساعت ه است که ساعت هفت صبح میشه 1 صبح تا 12 که میشه 6 عصر ما. بعد 1 شب میشه 7 شب. اینکه سالشون از سال مسیحی 7 سال عقب تر ه چون خبر تولد حضرت مسیح دیر رسیده بهشون!! یا همچین چیزی...

ولی خوب آشنا بودن یا یه آقای اتیوپیایی کجا و با یه دختر اتیوپیایی کجا. پارسال همین موقع ها بود که یه خانم اتیوپیایی ناز همکارم شد . بعد هم شد هم اتاقی دانشگاهم. کلی چیزهای جالب از فرهنگ خانوادگی و خوراکی هاشون و سنت هاشون یاد گرفتم. اینکه نوع مسیحیتشون با حتی ارتدکس های اینجا فرق داره. مثلاً اینکه خوک نمی خورند توی کلیسا محجبه وارد می شن...

و ما رو برد یکی دو بار رستوران اتیوپیایی و ما با آرد خاکشیر پنکیک خوردیم (اینی که میگم اینجرا جز اصلی غذای این کشور ه). و با دست غذا خوردیم که ان شالله به زودی یه نوع از غذاهاشون رو به همراه این مدل نان می نویسم. و عکس می ذارم.

اما حالا خیلی روده درازی نکنم بگم که قهوه خیلی مرسوم ه و مراسم قهوه درست کردن و خوردن در این کشور از چیزهایی ه که روزانه به شکلی خاصی انجام میشه و واسشون خیلی مهم ه.

همکارم که اومد خونه مون می خواست طرز آماده کردن قهوه رو به سبک سنتی اتیوپیایی به ما آموزش بده.

...
طرز تهیه
نویسنده : کویریات ; ساعت ۳:۳۸ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٦/٢٠
    پيام هاي ديگران()   لینک

+ سیب زمینی های کوچک (بچه سیب زمینی پخته) کره ای

توی این پست غذای خاصی رو آموزش نمی دم. هدفم گفتن یک ایده است.

واسه کنار غذا من برعکس خیلی ها خیلی تنبلم که بخوام سیب زمینی خلال کنم و سرخ کنم. شایدم چون احساس می کنم سیب زمینی سرخ کرده از اون چیزهای چاق کننده ای ه که به راحتی میشه نخورد کاملاً از زندگی ام حذفش کردم (مثل نوشابه).

ولی کلاً من آدم عشق سیب زمینی ای هستم. که سیب زمینی رو به هر شکلش دوست دارم. پوره، با پوست، بی پوست، تو تنور؛ تو زغال، پیچ پیچی، خلالی، استامبولی، پشندی؛ ... خلاصه هرچی.

یکی از کنارچین های غذا میشه این سیب زمینی های کوچک (بچه سیب زمینی ها) باشه که میشه با پوست پختشون یا توی روغن فراوان سرخ کرد. من ترجیج میدم که بپزمشون. و کنار مرغ، ماهی یا گوشت استفاده کنم.

...
طرز تهیه
نویسنده : کویریات ; ساعت ۱٢:۳٧ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/٦/۱٤
    پيام هاي ديگران()   لینک