>

+ کیک کره ای

توی خونه مامانم اینها که بودم و خیلی زیاد با خواهر کوچکم کیک می پختیم یه فر داشتیم که برقی بود. اجاق گاز مامانم که ماله جهیزیه شون بوده و هنوزهم خیلی خوب و سالم ه ٢ تا صفحه سرامیکی داشت که با برق کار می کرد و یه فر و جوجه گردان برقی و ۴ تا شعله گازی. خلاصه در گونه خودش عتیقه ایه! و نکته بدش این بود که درجه فر اجاق گاز به طور مزخرفی بود. نه عدد بود مثل فرهای گازی، نه به سانتی گراد بود نه به فارنهایت. خلاصه من اینقدر کیک خام و سوخته از تویش درآوردم تا نهایتاً‌ دستم اومد چی کار کنم! این کیک کره ای فکر کنم اولین کیک خیلی خوبی بود که موفق شدیم از توی اون فر کاملاً مغزپخت و خوشمزه در بیاریمش!

 

...
طرز تهیه
نویسنده : کویریات ; ساعت ٥:۳٦ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٧/۱٠/٢٩
تگ ها:
    پيام هاي ديگران()   لینک

+ خورشت مرغ سفید white chicken karahi

این همسایه پاکستانی ما همسن و سال خودم ه و دوست های خوبی واسه هم شدیم. از وقتی شروع کردیم باهم آشپزی کردن و کیک و پیتزا و لازانیا و... باهم پختیم من هم به اون گفتم تو باید به من غذاهای پاکستانی یاد بدی! غذاهاشون خیلی شبیه ماست پلو و خورشت و ... و فقط ادویه هاش بیشترند. که اصلی ترین نقش رو گرام ماسالا، زردچوبه و چیلی ادارند. از زنجفیل و گشنیز و زیره و انواع فلفل هم مکرر استفاده می کنند.

توی تعطیلات کریسمس یه شب ما خونه شون بودیم و بنده خدا دست تنها کلی غذاهای خوشمزه درست کرده بود. و واقعاً همه اش خوب بود. یکی از غذاها همین خورشتی بود که می خوام اینجا بنویسم.  کلاً انگار مثل ما نیستند که فرضاً‌ خورشت خاصی رو با برنج خاصی بخورند مثلاً‌ قورمه سبزی حتماً باید با پلو سفید باشه. اون شب نخودپلو بود با این مرغ و یه مدل کوفته که به ما می گفتند این مرغ یا اون کوفته رو روی نخود پلو بریزید بخورین! البته من هرکدوم رو خالی خالی خوردم. ولی فکر کنم این خورشت هم با پلو خوب بشه هم با نون من با نون یا حتی خالی خالی دوست تر دارم.

به زبان اردو سفید همون سفید میشه. مرغ رو هم چیکن می گویند هم مرغ اینجوری که من فهمیدم. کراهی هم که ئ آخرش از اون ئ هاس که ما تو فارسی نداریم و ر هم روش یه ط داره! اینجوری مثلاً .

...
طرز تهیه
نویسنده : کویریات ; ساعت ۱۱:۱٩ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٧/۱٠/٢٤
    پيام هاي ديگران()   لینک

+ قلقلی هلندی Bitterballen

توی کلوب شمشیربازی ما توی نروژ یه پسر نروژی بود که خیلی پایه ی غذاخوردن و نوشیدن بود. همه کشورهایی که می رفت به عشق غذای جدید بود. از کلی کارخونه های آب -جو سازی و بازدید کرده بود و خلاصه خیلی تخصصی دنبال می کرد مسئله غذاخوردن رو. وقتی من گفتم که دارم از نروژ می رم هلند زندگی کنم، هیچی از اسیاب بادی و سبزی و هموار بودن زمین و دوچرخه و ... نگفت تنها چیزی که به نظرش از هلند مهم بود این بود که این کشور از لحاظ هله هوله (junk food) تو دنیا خیلی معروف ه. و راست هم می گفت. تو خیابون ها و ایستگاه های قطار هلند قدم به قدم از این دستگاه های هله هوله فروش خودکار هست که پول می اندازی تویش و "سوفله پنیر"‌، "کروکت" حتی "همبرگر"‌و خلاصه چیزهایی از این دست تحویل آدم می ده.

 

من کلی دنبال یادگرفتن غذاهای هلندی بودم. از یه خانم چاق هلندی یک دفعه پرسیدم شما غذای سنتی تون چیه که خیلی هلندی باشه...گفت همه اش سیب زمینی داره!

اینجا بسته های سیب زمینی همیشه تو بسته بندی های ۵ و ١٠ کیلویی ه. میشه تصور کرد چقدر سیب زمینی می خورند. بگذریم...

یه غذایی که من دیدم بچه های شمشیربازی هر موقع بعد کلاس می رند توی بوفه می گیرند و باهم می خورند این کوفته قلقلی های هلندی ه. ازشون که می پرسیدم اینها تویش چیه؟ می گفتند آشغال. ولی بالاخره یادگرفتم درست کردنش رو و نسخه حلالش رو درست کردم! خوبه امتحانش بد نیست!

 

...
طرز تهیه
نویسنده : کویریات ; ساعت ۱:٠٥ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٧/۱٠/٢۳
    پيام هاي ديگران()   لینک

+ پنکیک کرنبریcranberry pancake

پدر پوآن یه دستور پنکیک (کیک تابه ای) پیدا کرده بودند از اینترنت و از من پرسیدن از کجا می تونم کرنبریcranberry پیدا کنم که این رو درست کنم. من خودم هیچ ایده ای ندارم که هنوز هم این مدل توت هایی که تو ایران نبود هست یا نه. مثلاً یه عمری من یادمه توت آبیBlueberry و Raspberry و توت سیاه و اینها فقط واسه ما عکسش و اسمش تو کتاب زبان هامون بود و تو ایران توت سفید و توت قرمز و توت سیاه (مدل دیگه متفاوت از بلکبری) و توت فرنگی و شاه توت و تمشک  پیدامیشد! خلاصه نمی دونم هنوزم همین جور ه یا نه!

خلاصه ما این پنکیک کرنبری رو بخاطر پدرپوآن درست کردیم که حداقل اگه نیستند بخورند اینجا ما واسشون تعریف کنیم.

پیشنهاد من واسه درست کردن این پنکیک تو ایران استفاده از زغال اخته هسته گرفته یا زرشک تازه اس. کرنبری میوه ای بدون هسته اس که ترش مزه اس اندازه اش تو مایه زغال اخته و ترشی اش بین زغال اخته و زرشک ه!

من در آینده یه پنکیک با توت فرنگی هم اینجا خواهم گذاشت که خودم اون رو ترجیح میدم. فعلاً این واسه کسایی که ترشی بیشتراز شیرینی دوست دارند مثل آقاپوآن ما!

 

...
طرز تهیه
نویسنده : کویریات ; ساعت ٦:٤۱ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٧/۱٠/۱٩
تگ ها:
    پيام هاي ديگران()   لینک

+ وُک Wok

شاید خنده دار باشه ولی من اولین بار وک رو تو ایران خوردم! رستوران رفتاری! چند باری بود هی اونجا دعوت می شدیم و من همه غذاها رو خورده بودم و واسم تکراری شده بود. اولین باری بود که از نروژ مسافرت رفته بودم ایران و هی تو اون 5 هفته همه مارو چلوکباب دعوت کرده بودند. من تصمیم گرفتم توی رفتاری غذای چینی بخورم. اصلاً هم خوشمزه نبود!

بعد توی اسلو و اینجا تو آیندهوون مشتری وک شدیم حسابی! و خودم هم کم و بیش تو خونه درست می کردم. اولین بار باز تو ایران درست کردم. بعدش هم اسلو و اینجا و... خلاصه چیز خوبیه از این جهت که خیلی جای ابتکار و تغییر داره! یه جورهایی خیلی غذای عامی ه!

 

اول یه توضیح بدم واسه کسانی که شاید تاحالا وک (به ضم واو) نرفته باشند. یه سری رستوران ها هست که چینی ه و گاهی فقط توش وک می فروشند. این رستوران ها به بوفه باز دارند که همه جور سبزی که فکرش رو بکنید خرد شده تویش پیدا میشه و توی کاسه های بزرگ جداجدا ریخته شده. یه قسمت این بوفه باز مواد پروتینی هستش. که این ها باز خردشده و تکه تکه شده توی همون کاسه های بزرگ ولی معمولاً توی یخچال یا یخ وجود داره که این مواد اعم از خردهای ماهی های مختلف مثل ماهی آزاد، میگو در رنگ و اندازه های مختلف، فیله مرغ، برشهایی از گوشت گاو و گوسفند و خوک و چیزهای دیگه مثل پای غورباقه و ... هستش. یه قسمت دیگه هم هست که مواد نشاسته ای تویش هست که اعم از نودل های مختلف و برنج کته شده و گاهی سیب زمینی پخته و ... هستش.

هر کس بشقابی بر میداره و از هر سبزی و پروتینی و نشاسته ای که دوست داره تویش پر می کنه و می ره میده واسش سرخ کنند. این سرخ کردن خیلی سریع با روغن کم و خیلی داغی توی تابه های گودی صورت می گیره و شما انتخاب می کنید که چه سسی می خواهید که سس می تونه به سادگی سس گوجه فرنگی (کچاپ) باشه یا سس های عجیب و غریب چینی و آسیای شرقی کلاً. گاهی خیلی تند و گاهی معمولی و کمی شور. خلاصه این میشه وک شما!

به همین خاطر اندازه سبزی جات نوع و مدلشون و همچنین نوع گوشت کاملاً بستگی به خودتون داره. ولی من یه مدلی که با مواد تو خونه مون درست کردیم اخیراً رو اینجا می نویسم.

...
طرز تهیه
نویسنده : کویریات ; ساعت ٤:٢٤ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٧/۱٠/۱٥
    پيام هاي ديگران()   لینک

+ نان کشمشیRosinboller

این نان یا نمی دونم کلوچه هم درست مثل شیلینگ بلر (کلوچه یه شیلینگی) از جمله نان هایی بود که نروژی ها خیلی می خوردند. جوری که من خودم عادتم شده بود روزی یه بسته ٨ تایی از این ها رو (حالا یا کشمشی یا شکلاتی یا دارچینی) می گرفتم و با خودم مبارزه می کردم که ظرف بیش از ١ ساعت بخورمشون ولی نمی شد!

در واقع این هم شبیه همون نان شیرمال خودمون که کشمشی باشه هستش من خودم کنجد اضافه کردم و در نسخه نروژی اش کنجد نیست!

 

من دستور این نان رو از دختر کوچک دوستم میترا خانم که همه غذاها و شیرینی های نروژی رو در واقع از اونها یاد گرفتم، یاد گرفتم. وقتی به این دوست کوچولوم که داره الآن واسه خودش خانمی میشه گفتم روش رو می خوام کنجد بزنم یه جورهایی هول شده بود می گفت :"نه!!!‌  آخه روزین بلر (همین نان ها به نروژی) که کنجد نداره!!‌من گارانتی نمی کنم خوب بشه ها!!!"‌ولی خوب شد. به یاد اون خانواده مهربون می نویسم که دلم واسشون خیلی تنگ شده!

...
طرز تهیه
نویسنده : کویریات ; ساعت ٢:۳۸ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٧/۱٠/۱۳
    پيام هاي ديگران()   لینک

+ جوجه برشته ماستی

می خواستم به مناسبت شب سال نوی میلادی سالاد والدرف رو اینجا بذارم که سنت نروژی ها و فکر کنم برخی ممالک دیگه باشه که شب سال نو بوقلمون درسته با سالاد والدرف می خورند. ولی فرصت نشد این چند روز درست کنم که عکس بگیرم. واسه همین فعلاً‌ یه غذای خوشمزه واسه اونها که نگرانی کالری غذاها رو دارند ولی مرغ سوخاری دوست دارند!

 

...
طرز تهیه
نویسنده : کویریات ; ساعت ٤:٤٦ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٧/۱٠/۱۱
    پيام هاي ديگران()   لینک

+ راویولی با گوشت

به درخواست دوست گلم بنفشه اینجا می خوام راویولی رو بنویسم. راویولی یه غذای ایتالیایی ه که می تونه خیلی ساده یا خیلی سخت باشه.اما چه جوری!

دفعه اولی که در زندگی من راویولی درست کردم داستانی بود. فکر می کنم راهنمایی بودم به سرم زد راویولی درست کنم. اون موقع فروشگاهی که همه جور مواد غذایی داشته باشه و جنسش جور باشه شهروند (رفاه)آرژانتین بود توی تهران که راویولی نداشت. من اومدم خونه خودم خمیر درست کردم. تک و تنها گوشت های قلقلی ریز واسه وسطش درست کردم. خمیر پهن کردم قلقلی ها رو چیدم روش،‌ دوباره یه لایه خمیر همه رو بریدم و دورش رو مثل پیراشکی بستم. حالا تازه باید از صفر شروع می کردم یا آب پز می کردمش  یا سرخش می کردم. یادمه از ظهر تا ساعت ١٠ شب من تو آشپزخونه بودم بعد آخرشم قد یه بشقاب راویولی آماده شد که از خانواده هفت نفره ما هیچ کس سیر نشد. دیگه هیچ موقع درست نکردم تا فکر می کنم سال اول دانشگاه که بودم اولین بار توی یه سوپری حوالی خیابان آپادانا راویولی آماده طبخ با مارک بینگو اگه اشتباه نکنم دیدم که باشادمانی خریدم و پختم!

 

...
طرز تهیه
نویسنده : کویریات ; ساعت ۱٠:٢٤ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٧/۱٠/٧
    پيام هاي ديگران()   لینک

+ شکلات گلاسه به سبک ایرانی!

شکلات گلاسه به فرانسه یعنی شکلات با بستنی یا شکلات با یخ. تو ایران هر جا شکلات گلاسه آدم بخوره یعنی شیرکاکائو با بستنی که بسته به کلاس کافی شاپ نوع بستنی و اندازه و شکل لیوان و مزه شیرکاکائو و بستنی اش مزه های این شکلات گلاسه متفاوت بود.

توی فیلم آبی از "سه رنگ" وقتی ژولیت بینوش بستنی و قهوه سفارش میده و اونها رو باهم قاطی می کنه من پیش خودم فکر کردم خوب اینم کافه گلاسه اس!

تابستون که رفته بودیم پاریس،‌پیش خودم فکر کردم لابد اصیل ترین شکلات گلاسه دنیا رو آدم باید اینجا بخوره. یکی از کافی شاپ هایی که رفتیم من شکلات گلاسه خوردم! ولی اگه شکلات گلاسه اصیل اونه من همون نسخه ایرانی رو ترجیح میدم هزار بار!

شکلات گلاسه ای که تو پاریس خوردم به لیوان شیر کاکائوی رقیق بود با دو قالب یخ! دقیقاً‌ فقط همین!

 

...
طرز تهیه
نویسنده : کویریات ; ساعت ٧:۳٦ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٧/۱٠/٥
تگ ها:
    پيام هاي ديگران()   لینک

+ کوفته نخودچی ملایری

مامان من کوفته هاشون خیلی خوب میشد تو عمرم یادم نمی آد کوفته اشون وا رفته باشه و همیشه خیلی خوشمزه میشد. ولی یه مدل کوفته بود که مامانم درست نمی کردند. این کوفته رو بابام اینها درست می کنند و در واقع غذایی ملایری هستش. به شدت خوشمزه و ...!! عمه هام کلاً‌دستپختشون عالیه. و یکی از غذاهایی که من همیشه وقتی درست می کردند خوشحال میشدم واسه ما هم یه کاسه می آوردند این کوفته بود که واقعاً‌دوست داشتم.

چند مدتی بود هوس این کوفته رو کرده بودم. آرد نخودچی نداشتم. دیشب بالاخره طلسمش شکست. اول دستورش رو از عمه ام گرفتم بعد هم با نظارت اینترنتی بابا درست کردم خیلی خوشمزه شده بود. و واقعاً‌به زحمتش می ارزید. حتماً‌ حتماً‌امتحانش کنید.

 

کوفته نخودچی ملایری

یه نکته خوب: عمه من معمولاً این کوفته رو زیاد مثلاً ١٠٠ تا درست می کردند بعد از سرخ کردن می گذاشتند توی فریزر و وقتی مهمون سر زده به اشون می رسید ظرف ٣٠ دقیقه غذای خیلی خوشمزه ای آماده خوردن داشتند!

...
طرز تهیه
نویسنده : کویریات ; ساعت ٢:٢٦ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٧/۱٠/۳
    پيام هاي ديگران()   لینک

+ صبحانه انگلیسی

یه بار یادم می آد از یه انگلیسی پرسیدم که یه غذای سنتی تون رو نام ببر. گفت صبحانه انگلیسی. گفتم نه یه غذای درست حسابی! گفت تنها خوردنی که واقعاً‌ انگلیسی ه و سنتی صبحانه انگلیسی ه! بگذریم که همچین هم درست نگفته و یه غذاهای دیگه ای هم دارند ولی خوب اینکه آدم بدونه یکی از مهمترین خوردنی های انگلستان که به قول خودشون دیگه فقط تو رستوران ها پیدا میشه و تو خونه کسی درست نمی کنه چیزی تو مایه غذاهای حاضری خودمون بیشتر نیست کار خوبیه!!

این نسخه اسلامی شده این غذاس. در نسخه اصلی ٢ لایه بیکن هم داره که من حذف کردم.

 

...
طرز تهیه
نویسنده : کویریات ; ساعت ۱۱:۱٧ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٧/۱٠/۱
    پيام هاي ديگران()   لینک